66 Jaar Moeslands carnaval

66 Jaar Moeslands carnaval , net als bij het 55-jarig jubileum wil Stichting Carnaval de Moeslanden graag een passend logo voor dit jubileumjaar.

In 2013 werd het ontwerp van Sander Ottens gekozen tot beste logo en die is nu gruwelijk bekend bij de Kapotte Kachels. Dus wie weet wat het je allemaal gaat brengen.

Logo 66 jaar Moesland
De Stichting daagt dus iedereen uit om een passend logo te maken. Je bent helemaal vrij om iets te maken, de enige voorwaarde is dat het logo bruikbaar moet zijn voor pr-doeleinden.

Tot op heden is het nog niet bekend wat het logo gaat worden.

66 Jaar Moesland documentaire

Voor het 66 jarig bestaan van Schaijk carnaval zijn er plannen om een documentaire te maken met als titel 'Schik Veurop'. Alle contactpersonen van de carnavalsclubs (die bekend zijn bij Stichting Carnaval de Moeslanden) zijn gemaild. Echter zijn niet alle e-mailadressen correct of bestaan niet meer. Hieronder de mail.

Beste clubvoorzitters, kartrekkers en regelaars,

Over anderhalf jaar start de viering van het 66 jarig bestaan van Moeslands carnaval. Speciaal voor die gelegenheid wordt er weer een documentaire gemaakt met als werktitel ‘Schik Veurop’.

We hebben in die 66 jaar al vele prachtige ‘Doar hadden bij moeten zijn’ momenten meegemaakt. Denk aan de ochtendmis van Nie Gering met Hatsende Hentini, Zwabberen met Herman Vissers boven op de balk van Parcival, De Moesstoer in de jaren ‘70 op de fiets door de regio, De Hofkapel die met 17 man in een telefooncel muziek aan het maken was, Lo Mar Toete die ons op dinsdags altijd de Postduif uit blies, de zondagmiddag van het 55 jaar bestaan feest met de schallende trompetters, eieren gooien op prominente Moeslanders tijdens de Braderie, Johnny en Friso als WC dames bij de Postduif, Blues Brother optreden van Adagio in de Postduif... Hoe ouder je bent, hoe meer herinneringen aan 66 jaar carnaval in het Moesland.

We zijn op zoek naar dit soort mooie momenten: Wat viel er te lachen, wie was erbij, en willen die nou dan meewerken aan de 2e Moeslandse documentaire? Tot nu toe op zich een simpele vraag, maar we zijn vooral op zoek naar momenten die dan ook wel zijn vastgelegd, liefst op film, maar op zijn minst met enkele foto’s. (Rian van Griensven liep tijdens die ochtendmissen altijd rond met camera, ouders stonden te filmen, dus op zich moet er materiaal zijn van zo’n ochtendmis) > Denk bijvoorbeeld aan het Hatsen met Hentini momentje van 23 jaar geleden, daar is beeld van: https://youtu.be/sCz_urwG34E > Mooi om al die jonge kupkes weer te zien. Die kan goed in de documentaire komen.

Denk dus even goed na, check je clubgenoten in de groepsapp, doorzoek die albums, ga de zolder op en zoek naar die VHS banden van toen en stuur je reactie naar basgriffioen@home.nl. We willen aan de slag, dus reageer svp voor 1 mei! En wie weet zitten jullie met je mooie herinneringen dan in de volgende documentaire. Wel even actie nemen dus! We gaan het zien.

Hier kun je de eerste ‘corona editie’ documentaire nog eens terug kijken: https://www.deoptocht.nl/2021/02/14/documentaire-over-moesland-online/

Dank namens de Werkgroep Documentaire 2.0
Rene Derks
Bas Griffioen
Roy Sijmens

66 Jaar Moesland's carnaval bestuur

66 Jaar Moeslands carnaval zal gevierd worden op 6, 7 en 8 september 2024, dit maakte Stichting Carnaval de Moeslanden bekend via hun social media kanalen.

Zoals gebruikelijk wordt er voor een jubileumseizoen een speciaal logo geïntroduceerd, maar het bestuur heeft besloten om dit logo na de zomervakantie bekend te maken en voor nu de data van het jubileumweekend.
66 Jaar Moeslands carnaval wordt groots gevierd in het weekend van 6, 7 en 8 september 2024, maar de aftrap van het jubileumseizoen is op 11-11-2023.

Bestuur 66 jaar Moeslands carnaval
Voor dit feestweekend is een speciaal bestuur bij elkaar gekomen en bestaat uit:

Aftrap 66 Jaar Moesland's carnaval

Aftrap 66 jaar Moesland? Nu al? Jazeker, tijdens het aankomende 11-11-bal zat de aftrap van 66 jaar Moesland plaatsvinden. In het weekend van 6, 7 en 8 september 2024 zal het feestweekend gehouden worden.

Veel vrijwilligers voor aftrap 66 jaar Moesland's carnaval

Maar voor het zover is zal er nog veel werk verzet moeten worden. Zo is Stichting Carnaval de Moeslanden op zoek naar:

  • Fanatiekelingen welke potentiële sponsors mee willen gaan benaderen.
    Een potentiële sponsor kan bijvoorbeeld ook bestaan uit het sponsoren van materialen (er is een lijstje beschikbaar wat we nodig hebben).
  • Organisatoren of hulp in de organisatie voor (kleine) activiteiten welke in het 66 jaar plaatsvinden.
  • In de week/weken voor het feestweekend hebben we hulp nodig voor opbouw.
  • Tijdens het weekend kunnen we ook hulp gebruiken; achter en voor de bar, bij het eten, muntverkoop, frontstage, backstage en op het terrein.
  • Na het feestweekend hebben we hulp nodig voor afbouw.

Iedereen die interesse heeft om mee te helpen (dagdeel, dag, alle dagen of anders) mag contact opnemen met voorzitter Maarten Hendriks (voorzitter@moesland.nl) of een mail sturen naar 66jaar@moesland.nl.

Logo 66 jaar Moesland

Zoals gebruikelijk bij een jubileumjaar van Stichting carnaval de Moeslanden is er een speciaal jubileumlogo gemaakt. Deze werd door Prins Djarek I en Prinses Senne I onthuld tijdens het 11-11-bal 2023. Dit logo zal gebruikt gaan worden bij de activiteiten van 66 Jaar Moesland.
Aftrap 66 jaar Moesland met Ajudant Chantal Roelofs

Logo 66 Jaar Moesland

Eerste jubileumboek 66 jaar Moesland voor Prins Djarek

Bijna 2,5 jaar was het een geheim project: het jubileumboek 66 jaar Moesland. De commissie bestaande uit Jaap Oliemeulen, Emmie Peters Aldenzee, Stijn van Lith, Bas Griffioen en René Derks hebben hun uiterste beste gedaan om een zo compleet mogelijk beeld te geven van 66 jaar Moesland.

In het weekend van zaterdag 27 januari j.l. viel de enveloppe met het jubileumboek 66 jaar Moesland samen met het Moesblad van Stichting Carnaval de Moeslanden in de bus. Vele mensen hadden zich al gemeld bij Albert Heijn Schaijk om alvast de eerste kaartjes te scoren, maar dat kan pas vanaf maandag 5 februari.

Officieel moment
Uiteraard hoort hier een officieel moment bij en dat was zaterdag 3 februari bij Albert Heijn Schaijk. Huub en Maikel Christiaens weten dat Prins Djarek I, Prinses Senne, Secondant Poot, de raad van 11, de dansgardes en de hofkapel zijn geweest. Met een polonaise door de winkel en veel confetti werd het een feest in de winkel.

Prins Djarek kreeg uit handen van Maikel Christiaens het allereerste jubileumboek 66 jaar Moesland overhandigd. En niet zomaar een boek, het boek is volledig gevuld en zo had de prins de eer om het boek volledig gevuld in te mogen kijken. Uiteraard kreeg ook de commissie een gevuld boek evenals voorzitter Maarten Hendriks. Prins Djarek sprak lovende woorden uit over de samenwerking met Albert Heijn Christiaens Schaijk.

Orde van het Moesland
Huub Christiaens kreeg uit handen van Prins Djarek de ‘Orde van het Moesland’ overhandigd. Huub werd op deze manier bedankt voor het jaren belangeloos beschikbaar stellen van o.a. het snoepgoed voor de jeugd.


Stickerboek 66 Jaar Moesland