Onthulling Prins Djarek I tijdens 11-11-bal 2022 - Djarek van den Hoogen

Djarek van den Hoogen nieuwe Prins der Moeslanden

Het was spannend tot het laatste moment; wie wordt Prins der Moeslanden? Om 23.11 uur was het duidelijk; Djarek van den Hoogen is de nieuwe prins der Moeslanden voor de aankomende twee seizoenen. Samen met zijn prinses Senne Lamers en secondant Rick Potjes hebben ze deze slogan: “Blij da ‘ger bent, Mar feest nie zuutjes!”

Voordat de bekendmaking in gang werd gezet was er eerst een eerbetoon aan George Bouwman van de Hofkapel die eerder dit jaar op 12 juni onverwacht was overleden. Na dit mooie en indrukwekkende moment werd het 11-11-bal afgetrapt.

Groot Moeslands carnavalshart
Djarek is lid van carnavalsvereniging Krek Gek en heeft een groot carnavalshart. Al op jonge leeftijd deed hij mee aan de jeugdoptocht en de jeugdpronkzittingen. Later met zijn club Krek Gek werden de eerste wagens gebouwd en in 2005 werd er voor het eerst mee gedaan aan de grote Moeslandse optocht. Daarnaast heeft Djarek met zijn club in 2007 het liedjesfestival gewonnen met het lied ‘Eier bakke’. Met fusieclub De Wulpse Hertjes werd Djarek eindelijk eerste tijdens de grote Moeslandse optocht. En dan zal ik ongetwijfeld nog dingen vergeten zijn. Maar één ding is duidelijk, we hebben te maken met een rasechte Moeszak met een moesgroen carnavalshart.

Secondant
Het was al bekend gemaakt dat er dit jaar een secondant toegevoegd zou worden aan het prinsenpaar. En ook dit is geen onbekende in Schaijk, Rick Potjes (eveneens lid van Krek Gek) zal Djarek en Senne bijstaan tijdens de carnavalsactivteiten. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Schaijks carnaval dat er een secondant is. Ik denk een mooie start van een traditie.

Djarek, Senne en Rick van harte gefeliciteerd, veel succes en geniet ervan!

Nieuwe Grootvorst
Hij had zijn vuurdoop al gehad tijdens de pronkzittingen van 2022. Daar nam Joost Geurts van Kessel de presentatie over van Alexander Schoonenberg. Nu is het dan officieel, Joost is per 11-11-2022 de nieuwe grootvorst. Joost van harte gefeliciteerd en veel succes met deze mooie functie.

Afscheid
Waar nieuwe mensen worden geïnstalleerd zal er ook plaats moeten worden gemaakt. Uiteraard werd er afscheid genomen van Prins Twan I en Prinses Manon I. Prins Twan heeft er drie bijzondere jaren opzitten met een corona jaar, een jaar zonder optocht en een optocht in mei. Ex-prins Twan werd, zoals gebruikelijk in het Broederschap van oud prinsen opgenomen. Twan en Manon van Zandvoort werden door Maarten van der Linden en Werner van Breugel onderscheiden met de nodige medailles alvorens ze weer terug mochten naar hun eigen club Zot Gefrot.

Ook Alexander Schoonenberg nam afscheid, niet van de raad, maar als grootvorst. Ook voor Alexander drie vreemde jaren met corona als spelbreker. Na een dankwoord en een afscheidsdans met zijn partner Neske nam Alexander afscheid als grootvorst. Alexander en Twan kei bedankt voor de afgelopen jaren namens alles Moeszakken!

Opvallend
Normaal gesproken is er tijdens het 11-11-bal een delegatie van het Kelerijk (Reek) aanwezig. Nu we bij de gemeente Maashorst horen kwamen ook de Knoerissen (Uden) naar het 11-11-bal. Met prins, raad van 11 en hofkapel waren ze naar Schaijk gekomen om prins Djarek en prinses Senne te feliciteren.