Joost Geurts van Kessel nieuwe grootvorst in Moesland

Joost Geurts van Kessel nieuwe grootvorst Moesland

Verrassend nieuws vanuit Stichting Carnaval de Moeslanden, vanaf seizoen 2022-2023 is Joost Geurts van Kessel de nieuwe grootvorst.

De huidige grootvorst, Alexander Schoonenberg, heeft aangegeven dat dit zijn laatste seizoen is als grootvorst voor Stichting carnaval de Moeslanden. Alex is sinds seizoen 2019-2020 grootvorst en volgde daarmee Maarten Hendriks op. Afgelopen zomer heeft Alex aangegeven dat dit zijn laatste seizoen zal worden.

De Stichting had een sollicitatieprocedure gestart voor het vinden van een nieuwe grootvorst en die is gevonden in de persoon van Joost Geurts van Kessel. Dit seizoen zal Joost zich in leren om zo in seizoen 2022 van start te kunnen gaan als nieuwe grootvorst van het Moesland.

Joost Geurts van Kessel
Joost Geurts van Kessel zit al enige tijd bij de Raad van 11 en is bestuurslid van Stichting Carnaval de Moeslanden. Zijn roots liggen echter bij carnavalsvereniging Klore Kwats, waar Joost (en zijn vrouw Mariek) jaren lang lid van waren.

Joost was, na jaren streep van de commissie Braderie te zijn geweest, de huidige voorzitter van Beleef Schaijk. Daar heeft hij ook te kennen gegeven om zijn functie te gaan neer leggen i.v.m. het grootvorstschap.

Langs deze weg wil ik Alex alvast ontzettend bedanken voor zijn functie van grootvorst. Een rol die hem op het lijf geschreven was en dit echt ontzettend goed deed. Een toonbeeld voor het Moeszakkenrijk.

Joost, neem de lessen van Alex goed over het aankomende jaar en heel veel succes met de belangrijkste taak van het Moesland. Maar dit gaat ongetwijfeld goed komen!