Willie Manders onthult zaterdag Moeslands ‘legpuzzelschilderij’

Willie Manders onthult zaterdag Moeslands ‘legpuzzelschilderij’

Een mooi stuk in Arenalokaal over Willie Manders die a.s. zaterdag 11-11-2023 zijn ‘legpuzzelschilderij’ onthult.

Na twee geslaagde edities in 2022 en één in het voorjaar van 2023 vindt ook dit najaar het Landelijk Atelierweekend plaats. Op zaterdag 11 en zondag 12 november stellen (beroeps)kunstenaars tussen 11 en 17 uur hun atelier open voor geïnteresseerden. Onder hen ook de Schaijkse schilder-tekenaar Willie Manders, die tijdens het Atelierweekend een zeer bijzonder Moeslands ‘legpuzzelschilderij’ zal onthullen.

Speciaal voor het Atelierweekend maakte Willie een prachtig kleurrijk schilderij van de befaamde Grote Moeslandse Carnavalsoptocht. Een fraaie artistieke creatie boordevol herkenbare Moeslandse onderwerpen en kwinkslagen. “Dit werk is echter méér dan alleen een schilderij”, vertelt Willie. “Ik heb van dit schilderij namelijk een aantal legpuzzels laten maken. Op groot formaat: 1.111-111 stukjes.”

Landelijk Atelierweekend op 11 en 12 november
Na de feestelijke onthulling van het Moeslandse legpuzzelschilderij, zaterdagochtend 11 november om 11 uur in Willie’s atelier aan de Burgemeester de Grootstraat 15 in Schaijk, zijn de legpuzzels in een fraaie geschenkdoos verkrijgbaar voor 30 euro. Een musthave voor Moeslandse carnavalsfanaten. Wees er op tijd bij, want de legpuzzels zijn slechts in een beperkte oplage verkrijgbaar.

Landelijk Atelierweekend
Het Landelijk Atelierweekend is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek. Naast het Moeslandse legpuzzelschilderij toont Willie Manders op 11 en 12 november ook zijn meest recente werk. “Na vele mooie jaren als etaleur-decorateur ben ik mezelf gaan verdiepen in de schilderkunst”, geeft hij aan. “Verschillende stijlen heb ik uitgeprobeerd, maar toen ik kennismaakte met het werk van de ‘Noordelijke Realisten’ (Piet Sebens, Matthijs Roling, Henk Helmantel, red.) was het voor mij duidelijk dat ik in die stijl verder wilde. ‘Hedendaags realisme’ wordt het ook wel genoemd. Dat betekent dat ik realistische schilderijen maak, maar met een vlotte, impressionistische toets. Tijdens het Atelierweekend presenteer ik mijn nieuwste zogeheten ‘eclectische’ schilderijen. Hierbij heb ik op een schilderij twee verschillende stijlen samengevoegd. Bijvoorbeeld een impressionistische afbeelding gecombineerd met een realistische weergave.”

Bron en foto: Arenalokaal