Carnavalsoptocht Schaijk – 2013

De vijfenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Maf Mar Moi
Winnaar bij de grote loopgroepen: Vroege Ploeg
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: Gijs van der Linden
Winnaar Lasnie-bokaal: André van Thiel

Bijzonderheden:
Koud. Dat was het dit jaar. En dat vonden meer mensen. Het was dit jaar veel minder druk dan andere edities. Tijdens het opbouwen van de wagens vielen 2 poppen van de wagen bij Vur Mekoar. Verder braken bij Gruwelijk Locht verschillende poppen af. Erg jammer, want de wagen was goed voor een top 10 notering.

De originaliteitsprijs ging dit jaar naar de Lo Mar Toete, zij hadden een achtbaan van mensen gemaakt en beelden dat perfect uit. Zeer verdiend dus.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd dit keer gehouden bij de Drie Heere in een grote tent. Wat opvallend was bij de prijsuitreiking was het fluitconcert wat gegeven werd tijdens de bekendmaking van de diskwalificatie van Hog Hei & Zij. Zij deden mee op een scootmobiel. Volgens de regels mag dit echter niet. Hog Hei & Zij hadden naar mijn mening de mooiste act van de optocht. Zij kregen de lachers op hun hand met hun idee: “met mun zuster op pad”. Zo was ook C.I. Remie het haasje, ook hij werd gediskwalificeerd om dezelfde reden.

Tijdens de prijsuitreiking werd André van Thiel, beter bekend als Lasnie, door zijn club Klore Kwats in het zonnetje gezet. Hij kreeg uit handen van René Derks, namens Klore Kwats de Lasnie-bokaal. Dit jaar dus geen bokaal voor de mooiste beweging, maar een ere-prijs voor de man achter de beker.

En dan het hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van de nummer 1 van de wagens. Een enorme ontlading bij de winnaars. De emotie op de gezichten die je dan kan waarnemen is geweldig om te zien.

Foto’s:
Uitgeverij SiebersBas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Ada van der Heijden – Willemien van den Brand – Robbert van der Heijden.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2013 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. Gijs van der Linden

2013 gijsvanderlinden 1

2013 gijsvanderlinden 2

 

2. Koentje Carnaval

2013 koentjecarnaval 1

2013 koentjecarnaval 2

 

3. C.V. Enne Is Zat

2013 enneiszat 1

2013 enneiszat 2

 

4. Eric Potjes

2013 ericpotjes 1

2013 ericpotjes 2

 

5. De Makelaar

2013 demakelaar 1

 
 

6. C.I. Remie

2013 ciremie 1

2013 ciremie 2

 

Meiden van Ge Wit Oit Noit

2013 meidengewitoitnoit 1

2013 meidengewitoitnoit 2

 

De Eenhoorn

2013 eenhoorn 1

2013 eenhoorn 2

 

Buiten mededinging

2013 buiten 1

2013 buiten 2

 

Prinsenwagen

2013 prinsenwagen 1

2013 prinsenwagen 2

 

Deel dit met anderen