Carnavalsoptocht Schaijk – 2013

De vijfenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Maf Mar Moi
Winnaar bij de grote loopgroepen: Vroege Ploeg
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: Gijs van der Linden
Winnaar Lasnie-bokaal: André van Thiel

Bijzonderheden:
Koud. Dat was het dit jaar. En dat vonden meer mensen. Het was dit jaar veel minder druk dan andere edities. Tijdens het opbouwen van de wagens vielen 2 poppen van de wagen bij Vur Mekoar. Verder braken bij Gruwelijk Locht verschillende poppen af. Erg jammer, want de wagen was goed voor een top 10 notering.

De originaliteitsprijs ging dit jaar naar de Lo Mar Toete, zij hadden een achtbaan van mensen gemaakt en beelden dat perfect uit. Zeer verdiend dus.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd dit keer gehouden bij de Drie Heere in een grote tent. Wat opvallend was bij de prijsuitreiking was het fluitconcert wat gegeven werd tijdens de bekendmaking van de diskwalificatie van Hog Hei & Zij. Zij deden mee op een scootmobiel. Volgens de regels mag dit echter niet. Hog Hei & Zij hadden naar mijn mening de mooiste act van de optocht. Zij kregen de lachers op hun hand met hun idee: “met mun zuster op pad”. Zo was ook C.I. Remie het haasje, ook hij werd gediskwalificeerd om dezelfde reden.

Tijdens de prijsuitreiking werd André van Thiel, beter bekend als Lasnie, door zijn club Klore Kwats in het zonnetje gezet. Hij kreeg uit handen van René Derks, namens Klore Kwats de Lasnie-bokaal. Dit jaar dus geen bokaal voor de mooiste beweging, maar een ere-prijs voor de man achter de beker.

En dan het hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van de nummer 1 van de wagens. Een enorme ontlading bij de winnaars. De emotie op de gezichten die je dan kan waarnemen is geweldig om te zien.

Foto’s:
Uitgeverij SiebersBas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Ada van der Heijden – Willemien van den Brand – Robbert van der Heijden.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2013 kun je hier terug vinden.

Kleine loopgroepen

1. Ouwe Meuk

2. Duk Te Loat

3. De Meiden van Plezier

4. Geer d’r Be

5. 3 Wijzen

6. De Meiden van Nie Gering

7. Olling Naks

8. Loltrappers

9. Puddingbukse en V(r)ent

 

10. Ons Clubke

 

11. Knap Lelluk

 

12. Oei Wanne Knoei

 

13. Krek Geroje

 

14. Wamoettenou

 

15. Doar Hedde Hullie Ok Wer

 

16. Drie Vrinden

 

17. Gebroeders Nus

 

18. Vur Ieder Wa Jilz

 

19. BCC Half Kwartet

 

20. Wij Wel

 

21. C.V. Ketel

 

22. Sjoerd

 

23. Moes Da Nou?

 

24. Hog Hei & Zij

 

Deel dit met anderen