Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Un uitMUNTend prinsenpaar

Wà un week han we in ons moi, rustig Moesland. Urst ut gedoe over de Moesmunt. Wà ik er van vein? Tja hier is al veul over gezegd en geschrivve dus tja wà moet ik nog zegge. Ik vein ut vreemd dà de pot leeg is en dà de Moeslanders mi munte moette bloeije dur wanbeleid van ut horecabestuur.

Zoveul zakelijke kennis en dan dit. Ik zeg: ondernemersrisico. De Keuze um ut vur d’n 11-11 bal noar buite te brenge is ronduit schandalig. As gè zöe (as ze zegge) echte carnavalsminse bent en Moesland un wèrm hart toe draagt dan doede di nie.

Màr de kogel is dur de kerk. Prins Djarek en Prinses Senne. Un moi jong stèlleke die de stichting wel in beweeging zal krijge. Zet daarbij secondant Rick Potjes bè en carnavalsvereniging Krek Gek en ut feest is compleet. Ik zeg succes Adjudanten Mark en Wouter en Opper Egbert.

Goed ken ik Djarek eigenluk nie. Allenig van de Moeslandse pronkziting, d’n optocht en van confetti, hiel veul confetti. Ik zelluf zaat nie goed mi Jan vd Linden màr de noam van Djarek kwaam ôk pas loat in ut geruchte circuit. Ik hè er de volste vertrouwe in.

As nou de Moesmunt blèft en de corona wegblèft dat wurd ut wèr un ouderwets carnaval en zöe as un ouw prins oit zei. Tis mi mekoar en vur mekoar.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen