Carnavalsoptocht Schaijk – 1977

Op het 11-11-bal van 1976 word een grote Moespot naar binnen gereden in Zaal Albers waaruit, tot verrassing van velen, Nico van den Bergh tevoorschijn wordt getoverd. Als Prins Nico I zal hij, naar later blijkt, maar liefst drie jaren regeren over alle Moeszakken en Moeszakkinnen.

Een groepje wat er al jaren uitspringt, soms letterlijk, is de dansgarde van de Jeugdcarnaval. De Huppelpupkes zien er altijd heel schattig uit en dansen daarbij ook nog eens de sterren van de hemel. Velen van hen hebben daarna ook nog eens bij de grote Dansgarde meegedanst. Enkelen hebben daarna zelfs nog jaren training en/of leiding gegeven aan één van beide gardes.

Tegenwoordig komt het er niet meer van, maar in de beginjaren van Moeslands carnaval werd er op dinsdag gezwabberd. Met de muziek voorop trok een hele stoet door het Moesland, van kroeg naar kroeg.

De negentiende carnavalsoptocht van Schaijk. De eerste optocht waarvan de uitslagen op papier van Stichting Carnaval de Moeslanden staan. Voorheen werden de uitslagen alleen maar op een bord gezet met een krijtje en helaas niet op papier.

Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

De uitslagen van de optocht van 1977 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. De Narrekap

 
 

2. Oelewappers

3. Jong van Harten

 

4. Platvoeten

 
 

Deel dit met anderen