Oud prins Nico van den Bergh overleden

Oud prins Nico van den Bergh overleden

In de jaren ’70 was hij twee periodes wethouder van de gemeente Schaijk en tegelijk ook liefst drie jaar prins van Moesland. Dat was in 1977, 1978 en 1979. Voor deze wonderlijke mix tekende Nico van den Bergh, die zaterdag 18 maart op 80-jarige leeftijd overleed.

,,Een hard werkende bevlogen, sociaal voelende man, die veel gedaan heeft voor Schaijk in het bijzonder en Landerd in het algemeen. Hij was ook heel actief in het verenigingsleven’’, beschrijft Piet Geurts van Kessel zijn zwager.

Nico van den Bergh verdiende zijn sporen als politicus voor de Politieke Aktiegroep Schaijk (PAS). In zijn tijd was hij onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Schaijk.

Nadat de gemeente Landerd enkele jaren draaide, is Van den Bergh benaderd om bij de oprichting van DS97 mee te doen. Hij ambieerde het lijsttrekkerschap maar greep ernaast en kwam ook niet in de gemeenteraad van Landerd.

Binnen de Heemkundekring Schaijk-Reek spande hij zich onder meer in voor de dialectwerkgroep. Van den Bergh was de animator van het jaarlijkse Groewet Schojks Dikteej.

Hij had iets met muziek. Hij gaf thuis muziekles, dirigeerde het Seniorenkoor van de KBO en speelde tot enkele jaren geleden tenorsax in dweilorkest Poddomme.

De laatste vijftien jaar verzette hij veel werk voor ouderen. In 2011 stond hij aan de wieg van Zorgcoöperatie Schaijk.

Bron: Brabants Dagblad