Uitgelicht; De Wulpse Hertjes

De Wulpse Hertjes

Wanneer opgericht Door wanhoop samen gekomen in 2012.
Aantal leden Wisselend van 35 tot 45 dartelende hertjes, de wulpsheid varieert met de maand.
Clubkleuren Dat is iets van vruuger. Elk jaar wel een nieuw sexy zwart shirtje met elk jaar ook weer een nieuw kleurrijk logo.
Wagen of loopgroep Wagen (met loopgroep).
Waarom Daarmee heb je de grootste kans de voorpagina van het Brabants Dagblad te halen.
Aantal wagens/deelname’s 4
Hoogst bereikte positie Smerrig dik uurstes.
Laagst bereikte positie Smerrig dik achttiendes (epke).
Wat vinden jullie zelf het mooiste project Project Día de Muertos (optocht 2016), met een wagen vol doodskoppen meedoen aan een carnavalsoptocht is niet zo voor de hand liggend, als pak ‘m beet, het halen van een zakkie loempia’s met saus op de markt.
Is de jurering goed geregeld Prima hoor. En je weet wat ze zeggen, jureren is net als origami. Vouwtjes maken is menselijk ;).
Doelstellingen Nog wat jaartjes de eer van de Moeslandse optocht in de regio hoog houden!
Meest actieve lid Tony (Rick van Hinthem), Pefje Sjotjes (Sjefje Potjes) en DJ (Djarek van den Hoogen).
Bouwadres Firma Jonkergouw, de bospeentopper. Super bouwadres!
Hoeveel kratten bier worden er genuttigd tijdens het bouwen Ons clubrecord staat op 121 grote mensen kratten, bouwseizoen 2015/2016, getypt met enige trots.
Wie gaat er over de pakken De madammen en nog altijd de lieftallige moeders.
Om de hoeveel jaar nieuwe pakken Elk jaar een vers shirtje in optocht thema, de onderkant mag naar eigen invulling bedekt worden.
Nemen jullie veel dingen over van andere clubs Ojazeker, trappen, kanon, standaarden, rollen gaas, kniptangen, ijzer, plakkers, bouwruimte, telefoonboek, wit… Ja, Ut Nauwt Nie is toch wel duidelijk te herkennen in onze bouwstijl…
Je kan de soep zelf wel laten sudderen, maar het is net zo hendig met wat hulp van de chefkok himself.
Wie regelt de muziek DJ. Soms mag Roel een plaatje opzetten in de bouwschuur. En heeeel soms mag Josje van Lith even naar radio 10 luisteren, tot hij weer kalm is.
Wordt er tijdens de optocht minder gedronken i.v.m. jurering Bier is vies, maar het ziet er wel stoer uit.
Hoe lang wordt er gewerkt aan het project
Paar maandjes. Waar de herfstvakantie toch wel een streven is, zijn we rond die tijd meer cv de Klamme Tosti’s. Zo begin december na het 27e telefoontje van Plekzak komen we dan toch de onderstellen maar ophalen bij de nishut.
Hoe wordt een idee uitgewerkt Ondersteund door pintjes ter bevordering van de geestverruiming. Wat tekeningen en een brainstormsessie in de Potter. Meestal beginnen we dan maar gewoon aan de eerste kop. In de loop van de tijd worden er dan wat dikke bewegingen en uitbreidingen bedacht waarvan dan de helft ongeveer werkelijkheid wordt.
Hoe ontstaat een idee Over het algemeen op het moment dat je het niet verwacht, bijvoorbeeld tijdens het sanitair relaxen.
Wie zijn de lassers Pootje en Teun Zwaans, met snuffel stagiair Del.
Wie zijn de vormers Veranderd nog wel eens, afgelopen jaar Prins Pef d’n Uurste en DJ.
Wie zijn de papier maché’ersEen hele kudde. Een greep uit de hardcore plakkers: Jans (onze Teun), Burgt, Kees, Guusman, Willem, Ruudje.
Wie schilderen de koppen Correctie, ‘wie schildert’. Dat is onemanshow Tony, in de volksmond ook wel Tiny Tinie genoemd (spreek uit als Taj-nie Tie-nie).
Wie regelt het rookmasjien Een wagen zonder rookmasjien is als een loempia zonder saus. Dus jaar in jaar uit verzorgt Tim van Son deze taak.
Wie verzorgen het eten in de bouwschuur Normaal gesproken is Theo Potjes niet zo flauw, we hebben gehoord dat hij volgend jaar maar liefst twee grote eetfeesten bij de Jonkergouw gaat verzorgen. Iets met een bouwBBQ en een bouwboerenmoesfeest? Ook de spareribs van de Tieleman gaan er altijd goed in!
Wie plakt de startnummers op de wagen Onzen Arie!
Mooiste beweging ooit Konijnenoortjes 2017, weken vakkundig peins-, denk- en laswerk, compleet over het hoofd gezien door d’n Lasnie… Zeer spijtig.
Wat is er zo mooi aan de optocht In ieder geval niet het weer, of continu in je arm geknepen worden door Bertje van Hoof omdat je in zijn ogen niet doorloopt met je karretje… Maarrr de reacties van het volk, de vele oeeeee’s en aaaaaa’s, zijn altijd prachtig! Het is toch weken zwoegen en in die paar uurtjes hoop je met de spreekwoordelijke veren in de derrière getoucheerd te worden.
Hoe laat wordt er Moesmaandag begonnen met het opbouwen 7 uur bij de bospeentopper, rond de klok van 10 de eerste koppen erop.
Komt dan iedereen Maar liefst 3 mensen op tijd de laatste Moesmoandag, dus dat viel niet tegen 😉 Het is potjandikkie ook een uitdaging om tijdens de extreme bier consumptiedagen om 6.30 uur het bed uit te stappen, gekkenwerk.
Is altijd alles op tijd klaar Geruim. Daar hebben we een extern planbureau voor.
Wie mag dit jaar de eerste prijs pakken Loef United belooft met heel wat voor de dag te komen?!
Droom De aller-, aller-, allergroewtste, allerlompste en allerprachtigste wagen ooit bouwen!
Eigen website Ojazeker.
Zo ja, wat is het adres www.facebook.com/dewulpsehertjes
Als jullie carnavalsclub een stuk fruit zou zijn, wat voor fruit zou dit zijn? Oeee lastige vraag, het wordt filosofisch. Maar dat moet dan toch wel een banaan zijn. Op het begin is een wulps hertje namelijk nog wat schuw, net als een banaan in zijn schilletje. Maar eenmaal gepeld komt zijn ware aard bovendrijven en kruipt hij letterlijk en figuurlijk uit zijn schulp! Uiteindelijk hebben bananen al-tijd plezier!
Opmerkingen Een loempia vouwen brengt vertier, maar een loempia eten geeft toch wel het meeste plezier!
Aan wie geven jullie de pen door
Gruwelijk Locht, de clubnaam doet vermoeden dat dit lochte luitjes zijn dus als dat geen feest wordt.

Deel dit met anderen