Carnavalsoptocht Schaijk - 2023

De viereenzestigste carnavalsoptocht van Schaijk.

Mocht jij nog foto's hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Goei Geknoei
Winnaar bij de grote loopgroepen: Ut Wurd Wa 
Winnaar bij de kleine loopgroepen: De Twedde Leg
Winnaar bij de individuelen: Figo Frenabis
Winnaar Lasnie-bokaal: Ge Kekt Mar
Groene Kwast: Hartstikke Gek, De Hedde Wellus
Originaliteitsprijs: Zo Gut Ut

Bijzonderheden:
Goei Geknoei wint optocht Schaijk 2023 voor de derde keer. Drie keer heeft Goei Geknoei nu de optocht van Moesland gewonnen. Met hun thema “Moesland Showtime” werden ze de winnaars bij de wagens. DGUW Gruwelijk Locht pakte de tweede plaats met een grote wagen waarvan echt alles bewoog en een genot was om naar te kijken. Mooi dat cv Ge Kekt mar de derde plek pakte en ook nog eens de winnaar werd van de felbegeerde Lasniebokaal.

Carnavalsoptocht Schaijk 2023 een lange optocht
Het duurde allemaal ontzettend lang, de stoet trok langzaam door de straten van Schaijk. Het publiek was wederom met vele duizenden aanwezig om te genieten van alle pracht en praal. Zo liepen er 14 wagens, 9 grote loopgroepen, 19 kleine loopgroepen en 7 individuelen mee.

Pech voor Ut Nauwt Nie, daar brak een kop af en tijdens het opbouwen had Ge Kekt Mar pech met het achterste gedeelte van hun wagen. Gelukkig voor hen konden ze dit gedeelte wel op de wagen plaatsen, weliswaar niet zoals gewenst maar wat deert het.

De optocht werd dit jaar live uitgezonden door DTV i.s.m. Videoclub Maashorst. Dit was een groot succes, veel mensen gesproken die blij waren dat dit live werd uitgezonden. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Bij de grote loopgroepen ging het tussen Ut Wurd Wa en de Schuimkragen. Voor de Schuimkragen was het de 44e keer dat ze deelnamen aan de optocht en deze keer ook met alle kinderen. Uiteindelijk trok Ut Wurd Wa aan het langste eind en pakten de eerste prijs.

Kleine loopgroepen
Maar liefst 19 deelnemende kleine loopgroepen fleurde de optocht op en uiteindelijk ging het tussen Duk Te Loat en De Twedde Leg. De kriebelbeestjes van de Twedde Leg werden voor het eerst in hun bestaan eerste en dat werd gevierd met confetti. Er was sowieso erg veel confetti, met name de club van de Prins (Krek Gek) wist er wel raad mee. Verder waren er voor het eerst in de geschiedenis twee 10e plaatsen bij de kleine loopgroepen: Knap Lelluk en Un Skon Clubke. We hebben dus geen nummer 11 dit keer.

Individuelen
7 Individuelen met dit jaar een nieuwkomer: Figo Frenabis, ofwel Bas Griffioen. Met zijn tijdmachine pakte hij op overtuigende wijze de eerste plaats.

Prijsuitreiking
Er was een groene kwast voor twee nieuwe clubs bij de optocht; Hartstikke Gek en De Hedde Wellus. Een mooi moment tijdens de prijsuitreiking was het minutenlange applaus voor Pieter, Yvon, Nomi en Elin van Ut Wurd Wa. Erg indrukwekkend.

Ook de speech van Teun Derks van DGUW Gruwelijk Locht maakte veel indruk en werd door de zaal vol ontroering en daarna vol applaus aangehoord.

Foto's: Bas Griffioen - Annie Snoeks - Jan van Ballegooij - Johan Snoeks - Mark van Zandvoort - Roy Sijmens - Naomi Bekkers - Sergio Boutkan - Finn Griffioen - Jac Vermeulen

Heb je zelf nog foto's laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl De uitslagen van de optocht van 2023 kun je hier terug vinden.

Kleine loopgroepen

1. De Twedde Leg

2. Duk Te Loat
3. Inburgerkings
4. Geer d'r Bé
5. Meiden van Nie Gering
6. Moes Kunne
7. Ut Wier Tijd
8. Dikke Ria's
9. BCC 1/2 Kwartet
10. Knap Lelluk
10. Un Skon Clubke
12. Sloat Nergens Op
13. Ouwe Meuk
14. Olling Naks
15. Puddingbox en V(r)ent
16. Lach Mar
17. Hullie
18. MnM
19. De Tobbers

Deel dit met anderen