Carnavalsoptocht Schaijk – 2022

De drieenzestigste carnavalsoptocht van Schaijk.

Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: CBC Schôn Gekwakt / Vur Mekoar
Winnaar bij de grote loopgroepen: Ut Wurd Wa 
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Un Schon Clubke 
Winnaar bij de individuelen: CI Remie 
Winnaar Lasnie-bokaal: CBC Schôn Gekwakt
Groene Kwast: We Zèn der ôk nog en Doet Es Gek
Originaliteitsprijs: Zot Gefrot

Bijzonderheden: Eindelijk! Na een jaar geen optocht en een uitgestelde optocht in februari van 2022 hadden we weer een optocht. In mei! Nog nooit in de geschiedenis van het Moesland is er een optocht gehouden in mei. O.a. door Corona en de onzekerheid of de optocht wel door kon gaan in februari was tijdens de laatste clubvergadering besloten om de optocht te verzetten naar een later tijdstip in 2022. Dit is het weekend van 13, 14 en 15 mei geworden.

Weliswaar een optocht met minder deelnemers als dat we als Moesland gewend zijn, maar dat maakte de deelnemende clubs en bezoekers niks uit want het was één groot feest! Mooi weer, kleurrijke wagens en loopgroepen en een hele hoop toeschouwers.

Ondanks dat de optocht minder deelnemers had, duurde de optocht lang. Er zaten enorme gaten in de optocht wat jammer was.

Goei Geknoei haalde dit jaar de clubs in met volop muziek. Vandaar dat deze club als eerste club de optocht liep.

Wat ook opviel was dat Twan van der Heijden van CV Wennig Kans in zijn eentje mee deed bij de wagens.

Prijsuitreiking
Er was een groene kwast voor twee nieuwe clubs bij de optocht; We Zèn der ôk nog en Doet Es Gek. 
Het was wederom een spannende prijsuitreiking, zoals het hoort! Goei Geknoei had in alle categorieën de meeste punten, uitgezonderd bij het idee. En net daar pakte CBC Schôn Gekwakt de punten terug en won met een half puntje verschil de 1e prijs bij de wagens.

Het eerste jaar meedoen aan de optocht en dan vierde worden bij de wagens dat is een hele mooie opsteker een een goede prestatie! Het overkwam cv We Zèn Der Ôk Nog. Een mooie stimulans om door te pakken voor de aankomende jaren.

Bij de kleine loopgroepen werd Un Schon Clubke eerste. Een eerste plaats voor hun eerste optocht; petje af!

De prijsuitreiking verliep vlotjes en tijdens de prijsuitreiking werd de Zilveren Moestop overhandigd aan een zeer verraste Stefan van Ras.

Foto’s: Bas Griffioen – Annie Snoeks – Jan van BallegooijJohan SnoeksMark van Zandvoort – Roy Sijmens – Naomi Bekkers – Sergio Boutkan – Edwin Smits – Manuela van Amstel – Danique van Laere – Michel van Druten en Corné van de Laar.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl De uitslagen van de optocht van 2022 kun je hier terug vinden.

Kleine loopgroepen

1. Un Schon Clubke

2. Knap Lelluk

3. Duk Te Loat

4. De Lochte(n)burgers

5. Inburgerkings

6. Dikke Ria’s

7. De Twedde Leg

8. De Feestbeesten

Deel dit met anderen