Carnavalsoptocht Schaijk – 2021

Het zou de drieënzestigste optocht van het Moesland zijn, maar het mocht helaas niet zo zijn. Corona gooide roet in het eten en het volledige carnaval was afgelast, zo ook de optocht. Er was een alternatief programma (online) met de eerste documentaire over de optocht van het Moesland.

Moesland mooiste

Naast het tonen van de documentaire was er ook een wedstrijd uitgeschreven: Wat is de mooiste carnavalswagen die ooit in het Moesland is gemaakt. Clubs konden zich inschrijven en daarna kon er worden gestemd.

Wat was het spannend, de verkiezing van Moesland’s Mooiste! Al jaren wordt er geroepen door clubs wat zij de mooiste wagen vinden. En ook waarom. En zelden zijn ze het eens en dat maakt het ‘steuke’ ook weer zo mooi.Tijd dus voor een officiële verkiezing, waarbij iedereen mee kan doen en bepalen wat de mooiste carnavalswagen aller tijden is.

69 Wagens
Het was mooi om te zien dat er vele clubs hadden gereageerd op de oproep om hun mooiste wagen te nomineren. En dat hoefde geen 1e prijs wagen te zijn, alles was mogelijk. En dat werd gedaan, 69 wagens werden voorgedragen voor Moesland’s Mooiste.

Van die 69 werd er d.m.v. het geven van stemmen (door de clubs) terug gegaan naar een top 22. Hierna mochten de jury en de mensen die een boekje hadden gekocht hun stem uitbrengen.

Televoting
Op de avond zelf werd er door middel van televoting door de clubs (met hele mooie filmpjes) de punten kenbaar gemaakt en kwam er de winnaar uit:

Vur Mekoar met hun wagen uit 2011. Deze wagen is de mooiste allertijden van het Moesland. Tenminste tot 2021, ik neem aan dat er volgend jaar weer geknald gaat worden!

Top 22

Deel dit met anderen