Carnavalsoptocht Schaijk – 2020

De tweeenzestigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Goei Geknoei 
Winnaar bij de grote loopgroepen: Auwzum 
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Moes Kunne 
Winnaar bij de individuelen: Theo Loeffen 
Winnaar Lasnie-bokaal: Maf Mar Moi
Groene Kwast: Ge Kekt Mar
Originaliteitsprijs: Olling Doll

Bijzonderheden: Het weer was wederom niet best. De optocht begon redelijk droog, maar later op de middag trok de wind aan en ook ging het harder regenen. De route was dit jaar weer aangepast. De start was bij Albert Heijn om zo direct door de Moestempel te lopen met de optocht. Pech voor Olling Doll, ze begonnen de optocht te lopen maar bij Snuf & Shoe werd er besloten om de optocht met deze geweldige constructie te verlaten. Gelukkig hebben we er foto’s en videobeelden van. Een schrale troost voor Olling Doll, ze werden wel beloond met de originaliteitsprijs.

En dan Bart Bongers, onze oude prins, wat kan deze man vormen! Fantastisch, ik wil echt helemaal niemand tekort doen, maar Bart zijn vormkunsten zijn subliem. Nogmaals Bart, een diepe buiging en petje af!!

Dikke Schik haalde dit jaar de clubs in met volop muziek. Jammer dat er niets te doen was op deze plek. Het lijkt mij verstandig om het eindpunt van de optocht langs de Potter  richting de tent te gaan lopen. Zo dat de deelnemers aan de optocht de waardering krijgen die ze verdienen. Het is nu twee jaar geprobeerd, maar zonder succes. Jammer.

De optocht was lang en er zaten veel gaten in, dit kunnen we weer meenemen in de clubvergadering.

Prijsuitreiking
Er was een groene kwast voor een nieuwe club bij de optocht; Ge Kekt Mar. Deze club deed dit jaar voor het eerst mee en werd negende. Een hele goede prestatie!
Het was een spannende prijsuitreiking, zoals het hoort! Mooi om de teleurstelling en de vreugde van zo dicht bij mee te maken.

Auwzum kreeg voor het eerst in hun veertigjarig bestaan een eerste plaats bij de grote loopgroepen.

Jammer dat Wennig Kans (uitgezonderd Twan van der Heijden) en de Vrolukke Tobbers niet bij de prijsuitreiking waren, dit hoort ook bij een optocht.

De prijsuitreiking verliep vlotjes en iedere deelnemer kreeg een medaille met het nieuwe logo. Grootvorst Alexander Schoonenberg presenteerde de prijsuitreiking of hij dit al jaren deed. Complimenten Alexander, zeer goed gedaan!

Foto’s: Bas Griffioen – Annie Snoeks – Jan van BallegooijJohan SnoeksMark van Zandvoort – Roy Sijmens – Naomi Bekkers – Sergio Boutkan – Leo Dirks – Mia Kuipers.
Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl De uitslagen van de optocht van 2020 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. Auwzum

2. De Schuimkragen

3. Ut Wurd Wa

4. Hullie

 

5. MnM

 
 

6. Klore Kwats

 
 

7. Lo Mar Toete

 
 

8. Zo Gut Ut

 
 

9. Volleybalvereniging Peter Peters

 
 

Deel dit met anderen