Carnavalsoptocht Schaijk – 2019

De eenenzestigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Goei Geknoei 
Winnaar bij de grote loopgroepen: Ut Wurd Wa 
Winnaar bij de kleine loopgroepen: De Meiden van Nie Gering 
Winnaar bij de individuelen: Theo Loeffen 
Winnaar Lasnie-bokaal: Olling Doll
Groene Kwast: Kek Nou Es
Originaliteitsprijs: Gruwelijk Locht

Bijzonderheden: Het weer was maandagmorgen ronduit slecht. Erg veel wind, windstoten en regen. Het zag er naar uit dat de optocht in het water zou vallen. Maar na elf uur werd het droog en de wind werd wat minder. Hartstikke mooi voor de optocht; de optocht kon doorgaan en de creaties vielen niet in het water. En de route was dit jaar anders dan andere jaren. Een nieuwe route voor de deelnemende clubs. Pech was er voor carnavalsvereniging Makt Me Niks. Tijdens het opbouwen brak er al een flink onderdeel af. Maar dat was nog niet alles. Tijdens de optocht (bij Snuf & Shoe) brak het achterste gedeelte ook nog af. Erg jammer, want deze wagen maakte zeker kans op een top drie notering. Ook Zot Gefrot begon stroef. Daar moest een nieuwe as onder de carnavalswagen gemaakt worden. Dankzij de hulp van vele Moeszakken en Henk Bongers kon Zot Gefrot toch de optocht lopen. Chapeau voor de helpende mensen!

Het onthaal van de clubs was dit jaar niet helemaal goed gegaan. Na de Moestempel was er niets te doen, erg jammer en een puntje om mee te nemen met de clubvergadering.

Carnavalsvereniging Goei Geknoei gaf al voor de optocht aan dat zij gingen deelnemen aan de Halfvastenoptocht in Oss.

Prijsuitreiking
Het was weer een indrukwekkende prijsuitreiking. Iedere club kreeg de aandacht die het verdiende. Een prachtig eerbetoon was er voor Peter, Lisette, Roel, Nicole en Giel Loeffen. Zij werden allen onderscheiden met het Ambassadeurschap der Moeslanden. Een minutenlang applaus vanuit de zaal gaf wel aan dat dit zeer gewaardeerd werd.

Er was een groene kwast voor een nieuwe club bij de optocht; Kek Nou Es. Ze zijn al jaren gewend om te bouwen, maar dan voor de jeugd, en dit jaar was het dan eindelijk zover…naar de grote met een wagen. Netjes gedaan mannen, een keurige zevende plek!

Foto’s: Bas Griffioen – Annie Snoeks – Jan van BallegooijJohan SnoeksMark van Zandvoort – Thuis in het Nieuws – Roy Sijmens – Naomi Bekkers – Paul Verstegen.
Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl De uitslagen van de optocht van 2019 kun je hier terug vinden.

Wagens

1. Goei Geknoei

2. Schon Gekwakt

3. Ut Nauwt Nie

4. Wulpse Hertjes

5. Zot Gefrot

6. Makt Me Niks

7. Kek Nou Es

8. Net Zat

9. Ut Lupt

10. Maf Mar Moi

11. Gruwelijk Locht

12. Olling Doll

13. Vur Mekoar

14. Wennig Kans

 
 

Deel dit met anderen