Carnavalsoptocht Schaijk – 2018

De zestigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Schon Gekwakt
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Moes Kunne
Winnaar bij de individuelen: Vur Echt
Winnaar Lasnie-bokaal: Wulpse Hertjes
Originaliteitsprijs: Joost Megens
Groene Kwast: Twedde Leg en Net Zat

Bijzonderheden: Prachtig weer, een goede stemming, veel publiek langs de route en een prachtige optocht. Het Moesland kan tevreden zijn over het verloop van de optocht. Het publiek stond rijen dik langs de kant van de optocht. Na twee jaar regen kregen we nu eindelijk waar we recht op hadden: droog weer. Laurens Jans deed de optocht dit jaar kruipend. Enorm respect voor Laurens, want dat is echt afzien.  Joost Megens, de winnaar van de originaliteitsprijs, liet zich zelf dit jaar door de optocht duwen. Hij heeft zelf geen stap gezet. En….dit jaar maar liefst 10 individuelen. Wat Jan Vos jaren geleden riep is dan toch eindelijk uitgekomen; meer individuelen in de optocht.

Wat afbreuk deed aan de optocht was de wagen van Wennig Kans, een luchtkussen op een onderstel zetten maakt het nog geen wagen. Erg jammer. Ook waren er behoorlijk wat gaten in de optocht, mede doordat de wagen van Schon Gekwakt vast kwam te zitten. Evenals vorig jaar, was er dit jaar geen onthaal op het Boeremoesplein (Europaplein), omdat het Plijnfestein naar binnen was verplaatst. Nu was de optocht wederom wel erg abrupt afgelopen.

Prijsuitreiking
Het was weer een indrukwekkende prijsuitreiking. Iedere club kreeg de aandacht die het verdiende. Een prachtig eerbetoon was er voor Maarten Manders van carnavalsvereniging Ut Lupt (11e plaats) die vorig jaar onverwachts overleed. Er werd hierbij stilgestaan door Grootvorst Maarten Hendriks. Er volgde een minutenlang applaus voor de grote, vriendelijke clubman in hart en nieren van Ut Lupt. Een prachtig emotioneel moment wat je nooit meer vergeet en wat Maarten 100% heeft verdiend. Zeker weten dat Maarten Manders dit mooi heeft gevonden…

Ambassadeur van het Moesland
Johnny Spierings werd onderscheiden met het ambassadeurschap van het Moesland. Een meer dan verdiende onderscheiding voor deze oud-prins.

Foto’s: Bas GriffioenIlse LeendersJan van BallegooijJohan SnoeksMark van ZandvoortBert van Berkum – Roy Sijmens – Naomi Bekkers – Sergio Boutkan – Thuis in het Nieuws.
Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl De uitslagen van de optocht van 2018 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. Vur Echt (Patriek Albers)

2. Theo Verploegen

3. C.I. Koentje Carnaval

4. Twan van der Heijden

5. Laurens Jans

6. Theo Loeffen

7. Joost Megens

8. C.I. Remie

9. Gijs van der Linden

10. Patrick van der Hop

Prinsenwagen

 
 

Buiten mededinging: Krek Zat

 

Deel dit met anderen