Carnavalsoptocht Schaijk – 2017

De negenenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Schon Gekwakt
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Doar Hedde Hullie Ok Wer
Winnaar bij de individuelen: C.I. Remie
Winnaar Lasnie-bokaal: Makt Me Niks
Originaliteitsprijs: Olling Doll
Groene Kwast: Net Zat

Bijzonderheden:
Het publiek stond rijen dik langs de kant van de optocht. Tot het rond een uur of drie ’s middags begon te regenen. Toen werd het beduidend minder. Ondanks het weer was het een goede optocht. Bij de wagens waren er iets minder deelnemers, maar de top vijf was van een erg goed niveau.

Opvallend was dat er twee wagens waren met hetzelfde idee. Volgens de jury was het idee van Schon Gekwakt beter als dat van Maf Mar Moi. Beetje raar. Verder was iedereen het met de uitslag eens. Schon Gekwakt werd eindelijk een keer eerste. Na vier tweede plaatsen op rij werd het wachten, en vooral het bouwen, beloond!

Wat erg jammer was dit jaar, was dat er geen onthaal was op het Boeremoesplein (Europaplein), omdat het Plijnfestein naar binnen was verplaatst. Nu was de optocht wel erg abrupt afgelopen.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd gehouden in de grote zaal van de Phoenix. De nummers 1 en 2 mochten een woordje doen en dat beviel goed. Lekker vlot door de prijsuitreiking zodat er ook nog wat te feesten was.

Foto’s:
Bas Griffioen – Ilse Leenders – Jan van BallegooijJohan Snoeks – Lieke Derks – Marlon Snoeks – Peter van den Berk – Roy Sijmens – Sabine Geurts van Kessel – Sergio Boutkan – Silvia Derks van den Heuvel – Danny Bevers

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten! Mail naar info@deoptocht.nl

De uitslagen van de optocht van 2017 kun je hier terug vinden.

Kleine loopgroepen

1. Doar Hedde Hullie Ok Wer

2. Meiden van Nie Gering

3. Ouwe Meuk

4. Moes Kunne!!

5. Olling Naks

6. Geer d’r Be

7. Duk Te Loat

8. Ut Wier Tijd

9. Hog Hei en Zij

10. Puddingboks en Friends

11. MnM

12. BCC Half Kwartet

13. Knap Lelluk

14. Dikke Ria’s

15. Krek Geroje

16. Sloat Nergent Op

17. Leger des Dance

18. Kik Ze Kijke

19. Gruts Grei en Enne Durbei

20. Kouwe Kant

21. Vrouwen van GWON

Deel dit met anderen