Carnavalsoptocht Schaijk – 2016

De achtenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: De Wulpse Hertjes
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Geer d’r Be
Winnaar bij de individuelen: Gijs van der Linden
Winnaar Lasnie-bokaal: De Wulpse Hertjes
Originaliteitsprijs: Duk Te Loat

Bijzonderheden:
De optocht werd dit jaar niet op maandag gelopen, maar op dinsdag. Maandag werd de optocht afgelast i.v.m. zeer zware windstoten. Dinsdag was het de hele dag regenachtig. Het was eigenlijk één grote bui. Ondanks het zeer slechte weer, en dat de optocht op een andere dag was, stond er nog veel publiek langs de kant van de weg. Petje af voor de toeschouwers, want het was koud als je stil stond.

Carnavalsvereniging Makt Me Niks had veel pech, hun draak kon niet op de wagen omdat deze niet paste. Verder hadden ze tijdens de optocht ook nog twee lekke banden.

Het plijnfestein, wat na afloop van de optocht gehouden werd, is ook volledig in het water gevallen.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd gehouden in de grote zaal van de Phoenix. Ditmaal mochten alleen de nummers 1 en 2 een woordje doen en dat beviel goed. Lekker vlot door de prijsuitreiking zodat er ook nog wat te feesten was. Wat mij betreft altijd doen.

Voor de individuelen had Stefan van Ras ook een schaal in het leven geroepen. Deze werd ook binnengedragen. Niet in een prachtige houten kist, maar in een gebaksdoos.

Foto’s:
Anita van Orsouw – Bas GriffioenJan van Ballegooij – Johan en Annie Snoeks – Naomi Bekkers – Freek van der Venne – Sergio Boutkan

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2016 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. Schuimkragen

2. Zo Gut Ut

3. Moi Gekloi

4. Lo Mar Toete

5. Vroege Ploeg

6. Wanne Wauwel

7. Auwzum

8. Go Mar Dur

9. Nie Gering

 

Deel dit met anderen