Carnavalsoptocht Schaijk – 2014

De zesenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Maf Mar Moi
Winnaar bij de grote loopgroepen: Zo Gut Ut
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: CI Remie
Winnaar Lasnie-bokaal: Ut Lupt

Bijzonderheden:
Tijdens het opbouwen viel er wat regen, maar tijdens de optocht was het droog weer en af en toe kwam zelfs de zon erbij. De wagen van De Wulpse Hertjes brak voor de start van de optocht helemaal af. Omroep Brabant radio was erbij en Ruud van der Linden van De Wulpse Hertjes vertelde dat ze er maanden aan gebouwd hadden en dat ze behoorlijk teleurgesteld waren.

Vur Mekoar kreeg 11 punten in mindering omdat ze te breed hadden gebouwd. Hog Hei & Zij deden dit jaar weer gemotoriseerd mee, ditmaal met kettingzagen waarvan de ketting eraf was gehaald en er een blaasinstrument op was gemonteerd. Dit onder het motto; “Regels zijn regels Willie!” Eric Potjes liep dit jaar de optocht niet mee, maar Laurens Jans en Lon van Erp vielen voor hem in zodat zijn creaties toch mee konden doen.

De prijsuitreiking verliep goed. Deze werd wederom gehouden bij de Drie Heere in een grote tent.

Foto’s:
Bas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Bert van Berkum – Frank van Thiel – Jenny Kouwenberg – Lambert van Breda – Martin de Groot – Robbert van der Heijden – Roland Iemenschot – Ronald van Dijk – Ronny Raymakers – Roy van den Berk.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2014 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. Zo Gut Ut

2. Schuimkragen

3. Tis Wa

4. Moi Gekloi

5. De Inburgerkings & Queens

6. Lo Mar Toete

7. Zuutjes An

8. Wanne Wauwel

9. GWON

10. Ok Noch Ok

Deel dit met anderen