Carnavalsoptocht Schaijk – 2012

De vierenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Ut Nauwt Nie
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: Eric Potjes
Winnaar Lasnie-bokaal: Maf Mar Moi

Bijzonderheden:
Na dat het zondag gewoonweg ‘klote’weer was met regen, wind, hagel en zelfs sneeuw was het weer maandag uitermate goed. Licht bewolkt en overwegend zonneschijn.

’s Morgens met het opbouwen had Vur Mekoar problemen. De dubbele kogelbeweging pakte niet helemaal goed uit. Erg jammer. Verder was het opbouwen op het Europaplein dit jaar niet echt prettig. Dit kwam mede omdat beide uitgangen langs de tent bezet waren waardoor opgebouwde wagens geen kant uit konden. De optocht zelf verliep goed, al waren er wel behoorlijke gaten. Commissaris van de Donk bracht dit jaar een bezoek aan de Schaijkse optocht. Naar eigen zeggen was hij bezonder onder de indruk.

De Lasnie-bokaal ging voor de derde keer naar Maf Mar Moi. De originaliteitsprijs ging dit jaar naar de Vroege Ploeg.

De prijsuitreiking verliep goed. Het was ook een mooi gezicht, de wagens in het donker verlicht door een paar lampen, dat gaf een bijzondere sfeer.

Tijdens de prijsuitreiking werd door Ut Nauwt Nie de overleden bouwouder Jan Schoorl aangehaald. Een prachtig moment. Het was daardoor een hele mooie en bijzondere prijsuitreiking.
Bedankt daarvoor!

Foto’s:
Uitgeverij Siebers – Peter van den Berk – Bas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Ada van der Heijden – Bram van der Zanden – Corné van de Laar – Rob Maas – Kelly vd Berg – Mieke van Zandvoort – Jeannie van den Wijngaard – Dennis van Grunsven – Emmie Peters – Marijke Strik – Martin de Groot – Martin Schermer – Robbert van der Heijden.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2012 kun je hier terug vinden.

Wagens

1. Ut Nauwt Nie

 

2. Maf Mar Moi

 

3. Schon Gekwakt

 

4. Ut Wurd Wa

 

5. Da Ge Ut Wit

 

6. Dikke Schik

 

7. Goei Geknoei

 

8. Vur Mekoar

 

9. Ut Lupt

 

10. Klore Kwats

11. Makt Me Niks

 
 

12. Goei Toei

 
 

13. Tis Wa

 
 

14. Vrolukke Tobbers

 
 

15. Roar Mar Woar

 
 

16. Wennig Kans

 
 

17. Asjemenou

 
 

18. Zuutjes An

19. At Zat

20. Krek Gek

Deel dit met anderen