Carnavalsoptocht Schaijk – 2011

De drieenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Vur Mekoar
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: Jan Vos
Winnaar Lasnie-bokaal: Maf Mar Moi

Bijzonderheden:
Het weer was deze optocht fantastisch! Volop zon, een klein briesje en voor de tijd van het jaar was het een aangename temperatuur en heel, heel veel mensen langs het parcours.

Schon Gekwakt kon de optocht gewoon uitlopen, ondanks pech aan de wagen, maar dankzij de trekstang van Wennig Kans.
Vur Mekoar werd zeer overtuigend winnaar bij de wagens. Een wagen van maar liefst 32,5 meter lang! Ongelooflijk. De Loltrappers pakte de originaliteitsprijs.

De Lasniebokaal ging naar Maf Mar Moi met de laskapbeweging. Dit jaar werd de prijsuitreiking voor het eerst in zijn bestaan gehouden in een tent. Dit was zeer geslaagd en mijn insziens voor herhaling vatbaar. De nrs. 1 t/m 3 van de wagens gingen tegelijkertijd op het podium. Na het bekendmaken van de nr.1, stonden de nrs. 2 en 3 er wat verloren bij. Dit was wel jammer.

Foto’s:
Uitgeverij Siebers – Peter van den Berk – Bas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Ada van der Heijden – Leonard Steetsel Alive fotografie – Bram van der Zanden – Corné van de Laar – Rob Maas – Kelly vd Berg – Mieke van Zandvoort – Jeannie van den Wijngaard.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2011 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. Jan Vos

 

2. Koentje Carnaval

 

3. Eric Potjes

 

Buiten mededinging

 

Durzuipers

Prinsenwagen

 

Deel dit met anderen