Carnavalsoptocht Schaijk – 2010

De tweeenvijftigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Vur Mekoar
Winnaar bij de grote loopgroepen: De Schuimkragen
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Ouwe Meuk
Winnaar bij de individuelen: Eric Potjes
Winnaar Lasnie-bokaal: Ge Wit Oit Noit

Bijzonderheden:

Het weer was redelijk goed en er stonden behoorlijk wat mensen langs de kant van de weg. Als je met de optocht meeliep was het goed te doen, maar langs de kant was het erg fris. ’s Morgens stond het nog lange tijd te sneeuwen.

Het was dit jaar een spannende prijsuitreiking. Het was niet bij voorbaat duidelijk wie de eerste prijs bij de wagens zou pakken. Feit is wel dat Ut Nauwt Nie een legendarische wagen hebben gemaakt. Daar spreekt men over jaren nog over. Tijdens de prijsuitreiking kreeg Ut Nauwt Nie een zeer verdiende staande ovatie vanuit de zaal. Ut Nauwt Nie pakte de originaliteitsprijs voor hun draak. De Lasnie-bokaal ging naar Ge Wit Oit Noit met de openklappende bloemen.

Bij de wagens kregen Maf Mar Moi en Krek Gek 11 punten in mindering vanwege het overschrijden van de maximale hoogte. Verder zijn er 2 grote loopgroepen gediskwalificeerd: Gedurig Wispelturig en Zo Gut Ut.

Eric Potjes liep vier keer mee als individueel.

Foto’s: Uitgeverij Siebers – Peter van den Berk – Bas Griffioen – Frank van Thiel – Jan van Ballegooij – Ada van der Heijden – Leonard Steetsel Alive fotografie – Bram van der Zanden.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 2010 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. Eric Potjes

 
 

2. Wilhelmien Manders

 
 

3. Eric Potjes

 
 

4. Gijs van der Linden

 
 

5. Tijd Zat

 
 

6. C.I. Remie

 
 

7. Marinus van Asseldonk

 
 

8. Jan Vos

 
 

9. Eric Potjes

 
 

10. Eric Potjes

 
 

Impressie optocht

 

Durzuipers

 

Prinsenwagen

 
 

Deel dit met anderen