Carnavalsoptocht Schaijk – 1998

Ook dit jaar wordt een enerverend jaar met Prins Hendrik II die ober een energie beschikt om jaloers op te worden. Of zou hij, vanzelfsprekend op doktersvoorschrift, een poedertje of pilletje of…..?

Met poedertjes en kwastjes en nog veel meer wordt er voor en tijdens de pronkzittingen ruim omgesprongen. Onder het toneel van zaal De Raaf, in de kelder, is het een drukte van belang. Alle artiesten worden geschminkt, gepoederd of ondergaan zelfs een volledige gedaanteverandering. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor zijn continu 2 of meer personen aanwezig, die zich het leplazarus werken om alles op tijd klaar te hebben.

En dan zijn de ‘grote pronkzittingen’ geweest en dan volgt er op zondagmiddag ook nog een pronkzitting voor de jeugd, met vaak nog veel meer deelnemertjes. Petje af voor al dat werk waarvan menigeen alleen maar het eindresultaat ziet.

De slogan van Jan Vos is veelzeggend; “Carnaval, daar heb ik alles voor over”. En met hem zijn er in Schaijk zeer velen, waarvoor dat zal gelden. Carnaval in het Moesland bruist van de activiteiten die alleen maar mogelijk zijn doordat zeer veel mensen zich daar voor willen inzetten. Niet geheel belangeloos, want ze doen het natuurlijk ook voor hun eigen plezier, maar vooral voor het plezier van anderen. Ga maar eens na, hoeveel tijd er alleen al door clubs wordt gebruikt om al die loopgroepen en wagens te maken voor de Moeslandse optocht. En ook voor het voorbereiden en uitvoeren van het Liedjesfestival en Pronkzittingen. Natuurlijk ook voor vergaderen en andere vormen van overleg. En dat allemaal voor hetzelfde doel: Moeslands carnaval. Als je dat allemaal bij elkaar telt, dan is dit de grootste werkgever van het Moesland, met ook zeker de meest tevreden werknemers. Want dit is een feest van sociale verbroedering, dit doe je Mi zun alle.

De veertigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Nie Gering
Winnaar bij de grote loopgroepen: Loltrappers
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Halverwege
Winnaar bij de individuelen: Jo Jacobs

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1998 kun je hier terug vinden.

Kleine loopgroepen

1. Halverwege

 
 

2. Krek Geroje

 

3. Puur Toeval

 
 

4. Krentebeutelaars

 
 

5. Theo & Kees

 
 

6. Twieje Olling

 
 

7. En Wa Dan Noch

 
 

8. De Uitstrijkjes

 
 

Deel dit met anderen