Carnavalsoptocht Schaijk – 1992

Seizoen 1991-1992. 11-11-1991. Het 33 jarig bestaan van het Moeslands carnaval wordt uitbundig gevierd in Schaijk met alle Moeslanders. Het overgrote deel van het feest vindt plaats in een grote feesttent op het Europaplein. Drie dagen lang wordt daar gefeest met diverse optredens, voor elk wat wils. Maar daarvoor is ook de medewerking nodig van velen. Zoals gemeente, horeca en andere ondernemers. Maar ook heel veel vrijwilligers om te zorgen dat de tent wordt versierd, de kerk wordt aangekleed en nog veel meer. Voor iedereen die zich verbonden voelt met het Moeslands carnaval is het feest. Het is een feest voor allen. Een bijzondere middag werd er feest gevierd met alle gehandicapten uit het Moesland. Met een boottocht en het nodige vermaak aan boord kregen zij ook hun deel van de festiviteiten. Ook voor de ouderen was er een feestavond en ook daar ging het er vrolijk aan toe. Al met al een zeer geslaagd feest, Mi zun alle!

Een minder fraai gebeuren, maar waar achteraf veel om gelachen is, was de ontvoering van Prins Nico II door carnavalsclub ’t Moes Nie Moete. Voor de niet ingewijden onder ons, dit is de carnavalsclub van de dames van de Prins en de raadsleden. Zonder dat iemand het in de gaten had, hebben zij tijdens het Moes v’tranenbal Prins Nico II ontvoerd en zich verschanst in de pastorie. Tegen zo’n grote overmacht kon (en wilde) Prins Nico II zich niet verzetten en gelaten wachtte hij zijn lot af. Maar toen het voor Trees van de pastoor wat te lang ging duren, belde zij naar de hooggeplaatste Moeslander met de boodschap “of dat ze diejen zwarte tor die zich bij haar en de pastoor ophield wilden komen halen”. Later heeft deze club datzelfde ook nog eens uitgehaald met toenmalig Prins Peter I. Maar ook die werd uiteindelijk toch heelhuids terugbezorgd en kan het normale carnavalsprogramma zijn beloop hebben.

De vierendertigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Gedurig Wispelturig
Winnaar bij de grote loopgroepen: Vur Sles
Winnaar bij de kleine loopgroepen: Per Ongeluk
Winnaar bij de individuelen: Schon Metselwerk

Bijzonderheden: Gedurig Wispelturig heeft volgens velen de mooiste wagen allertijden gemaakt (voor dat jaar dan).
Dit was de 33e optocht van Stichting Carnaval de Moeslanden.

Novenant had pech, een gedeelte van hun wagen brak weer af, net als vorig jaar. Ze konden de optocht gelukkig wel uitlopen

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1992 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. Schon Metselwerk

 
 

2. Jan Vos

 
 

3. Toon van Beusekom

 
 

4. Maarten Ploegmakers

 
 

5. Anja Bekkers

 
 

Prinsenwagen

 
 

Deel dit met anderen