Carnavalsoptocht Schaijk – 1986

Onder een zeer gedreven Prins Hendrik I gaat het Moesland dit carnavalsjaar in. Is voor de vele toeschouwers de Schaijkse optocht een hoogtepunt met carnaval, voor de deelnemers volgt er na deze, vaak vermoeiende optocht, een prijsuitreiking die zijn gelijke in de verre omgeving niet kent. Alleen degene die dat ooit van dichtbij hebben meegemaakt weten waarvan we nu spreken.

Dat kun je bijna niet beschrijven. Die spanning, maar ook de drukte en warmte. Dat gevoel van, zijn wij de volgende die naar boven worden geroepen of niet? Dan de opluchting van, “nee, we zijn hoger geëindigd”. Dan uiteindelijk wel die opmars naar dat podium, een triomftocht tussen andere clubs door. Je clubbord hoog boven iedereen uit tillend, bereik je dan dat podium, waar jullie club eventjes in de volle schijnwerpers mag staan.

En eigenlijk maakt het helemaal niet uit welke prijs je hebt, je hebt deelgenomen aan het “moiste en schônste wa d’r in ut Moesland gemakt wurd, d’n optocht”. Dan krijg je ook nog snel even de kans om alle mensen die je geholpen hebben te bedanken, bouwadressen en anderen die zich belangeloos voor jullie inzetten.

En dan is het weer voor eventjes voorbij, maar gaat je aandacht weer uit naar de volgende club. En als laatste is er uitgebreid aandacht voor het juryrapport. Optocht is weer voorbij, maar carnaval nog niet!

De achtentwintigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Bierviltjes
Winnaar bij de grote loopgroepen: Vur Sles
Winnaar bij de kleine loopgroepen: De Vrolukke Tobbers
Winnaar bij de individuelen: Maarten Ploegmakers

Bijzonderheden:
Er heerste verwarring bij de jury. Noit Nix werd maandag tijdens de prijsuitreiking bekroond met een eerste plaats. Een dag later, carnavalsdinsdag werden de Bierviltjes tot eerste uitgeroepen. Er was een foutje gemaakt in de puntentelling. Erg zuur voor Noit Nix.

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1986 kun je hier terug vinden.

Individuelen

1. M. Ploegmakers

 
 

2. Marga Janssen

Carnavalsoptocht Schaijk - 1986

 
 

3. Mari van Schaijk

 
 

Impressie optocht

 
 

Deel dit met anderen