Carnavalsoptocht Schaijk – 1983

Carnavalsjaar 1983 begint met de onthulling van een rasecht Bierviltje; Koos Dekkers. Koos gaat verder als Prins Kobus II. Eigenlijk kan hij maar node gemist worden bij zijn eigen club, maar dat geldt evenzeer voor andere prinsen die uit een carnavalsclub gehaald worden. De club blijkt dan toch zeer flexibel en is vaak zeer vereerd met het leveren van een prins der Moeslanden.

Dat carnaval een feest is voor iedereen staat hier heel hoog in het vaandel. Dan is het dus heel belangrijk om daarbij zieken, ouderen en mensen die om één of andere reden niet aan dit feest kunnen deelnemen speciaal erbij te betrekken. Dat gebeurt op carnavalszaterdag met het bezoek van een delegatie van de prins, raad van 11, hofkapel en dansgarde bij eenieder waarbij dat gewenst is.

Intussen groeit de Moeslandse carnavalsoptocht steeds verder uit tot een hoogstaand gebeuren dat in de verre omtrek zijn weerga niet kent. Het aantal Moeslandse clubs blijft groeien en de wagens worden steeds groter en uitbundiger. Steeds meer wordt terug gegrepen op de plaatselijke zaken en ook de loopgroepen en individuelen maken steeds meer werk van hun creatie.

De vijfentwintigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Asjemenou
Winnaar bij de grote loopgroepen: Vur Ut Twed
Winnaar bij de individuelen: Individueel (naam niet bekend)

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1983 kun je hier terug vinden.

Wagens

1. Asjemenou

 

2. Loltrappers

 
 

3. Durdouwers

4. Ut Pies Krek

 
 

5. Bierviltjes

 

6. Dorstvlegels

 
 

7. Petosiestampers

 
 

8. Moesstekskes

 

9. Frotters

 

10. Vrolukke Tobbers

 

11. Schuimkragen

12 Noit Nix

 
 

13. Auwzum

 

14. Durzuipers

 
 

Deel dit met anderen