Carnavalsoptocht Schaijk – 1980

Het 22e jaar van Moeslands carnaval begint met de onthulling van een rasechte Hollander, Ton Griffioen, als Prins Toon I van het Moesland.

Hij praat geen woord dialect, maar zijn vrouwke daarentegen volop. Het zullen 2 bewogen jaren worden onder deze prins, want de viering van twekerreselluf zit er aan te komen.

Tijdens de carnaval wordt er echter ook nog altijd iemand anders in het zonnetje gezet. Alleen is het, tot ongeveer 5 minuten van te voren, bij niemand bekend wie dat zal zijn. Er wordt namelijk een Moeskoningin gekozen door het aanwezige publiek. Doordat de dansgarde bloemen verkoopt en de kopers deze weer aan een dame hunner keuze mogen schenken, wordt uiteindelijk die dame tot Moeskoningin verkozen die de meeste bloemen in haar bezit krijgt. Dit kan dus iedereen zijn die daar aanwezig is en die wordt dan ook gekroond en mag zich een jaar lang Moeskoningin noemen.

De tweeentwintigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Oelewappers
Winnaar bij de grote loopgroepen: ’t Kos Kojer
Winnaar bij de individuelen: Naam niet bekend

Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1980 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. ’t Kos Kojer

 

2. De Narrekap

 
 

3. ’t Moes Nie Moete

 

4. De Zwabbers

 

5. Moesstempels

 

6. Hogheimoes

 

7. Jong van Harten

 
 

Deel dit met anderen