Carnavalsoptocht Schaijk – 1979

Een gebeurtenis die aan vele Moeslanders ongemerkt voorbij gaat, maar die wel tekenend is voor een regerend Prins der Moeslanden, is de sleuteloverdracht. Tijdens de Erewijn, aangeboden door het gemeentebestuur aan Stichting Carnaval de Moeslanden, krijgt de regerend prins uit handen van de burgemeester de sleutel van het Moesland.

Dit is het teken dat hij het de komende vier dagen voor het zeggen heeft in het Moesland. En voor de burgervader dat hij eventjes rustig achterover kan leunen en het carnavalsgeweld over zich heen mag laten komen.

Tevens worden er tijdens de Erewijn mensen door de gemeente in het voetlicht gezet die zich bijzonder verdienstelijk voor de gemeenschap en carnaval hebben gemaakt.

Op de foto’s hieronder is duidelijk te zien dat de poppen in de optocht steeds grotere en carnavalesker vormen aan nemen. Maar soms leiden ook de meest simpele ideeën tot prachtige loopgroepen, ook als je er wat minder energie in steekt.

De eenentwintigste carnavalsoptocht van Schaijk. Mocht jij nog foto’s hebben van dit jaar en wil je ze delen met alle Moeszakken en Moeszakkinnekes? Mail ze dan naar info@deoptocht.nl. Zijn ze nog niet digitaal? Geen probleem, ik scan ze graag voor je in!

Winnaar bij de wagens: Bierviltjes
Winnaar bij de grote loopgroepen: Zwabbers
Winnaar bij de individuelen: Elfje

Ik mis een hele hoop foto’s!
Heb je zelf nog foto’s laat het dan even weten!

De uitslagen van de optocht van 1979 kun je hier terug vinden.

Grote loopgroepen

1. De Zwabbers

 
 

2. ’t Moes Nie Moete

3. Jong van Harten

 
 

4. Oelewappers

 

5. De Stepstukken

 
 

6. Parciknotsers

 
 

7. B. Geurts

 
 

Deel dit met anderen