Carnavalsoptocht Schaijk – 1975

Carnavalsjaar 1975 wordt begonnen met de onthulling van Eric Langendijk alias Prins Driek I. Zoon van de legendarische dokter Langendijk, die vele Moeslanders zich nog wel kunnen herinneren.

Een persoon die een nog veel duidelijker stempel op Moeslands carnaval heeft gedrukt, zelfs zodanig dat er nog steeds geen opvolger in zijn functie is benoemd, was Wim Wijnakker alias Willemke de Moesnar.

Een persoon die we rustig Mister Carnaval mogen noemen, heel gezichtsbepalend in die eerste 22 jaar van Moeslands carnaval, zonder vele anderen ook maar iets te kort te willen doen.

Maar Willemke stond vaak op de voorgrond, deelde plaagstootjes uit, nam eenieder op de hak en was op zijn tijd ook heel serieus. Kortom, waar Willemke de Moesnar was, daar was het bal!

De zeventiende carnavalsoptocht van Schaijk. Van deze optocht zijn geen uitslagen bekend. Eveneens zijn de namen van de clubs niet bekend.

Mocht je dit wel weten, of je kent iemand die dit weet, schroom dan niet om contact met me op te nemen; info@deoptocht.nl.

Grote loopgroepen

1. ’t Kos Kojer

2. De Bejaarden

 

Plaats onbekend

Prinsenwagen

 

Jeugd prinsenwagen

 
 
 

Deel dit met anderen