Gerry van Gaal overleden

Gerry van Gaal overleden

Gerry van Gaal is zaterdag 30 december 2023 op 76-jarige leeftijd overleden.

Gerry is van 1964 tot 2003 lid geweest van Hofkapel de Boeremoeskapel. Maar liefst 39 jaar heeft hij daar bekken en de kleine trom bespeeld.

Gerry was samen met Tiny van der Venne een goedlachs en vrolijk duo bij de hofkapel. Een bekende uitspraak van Ger was “Je moet het contraficologisch bekijken”, als er technische problemen waren. Wat het betekende weet nu nog niemand, maar hij loste het wel op.

Tijdens een bar koude optocht was het voor de blazers van de Hofkapel niet mogelijk om te blazen. Om de paar minuten vroren de ventielen vast. Gerry ging als een speer naar huis en kwam terug met een grote gasfles en brander en verwarmde om de paar minuten de toeters zodat de hofkapel toch kon blijven spelen. Denken in oplossingen en niet in problemen.

Zijn inzet voor de Hofkapel werd door de gemeente ook gezien en in 1982 en 1987 kreeg Gerry een gemeentelijke onderscheiding.

In 1989 kreeg hij van Stichting Carnaval de Moeslanden de hoogste onderscheiding van het Moesland: de Zilveren Moestop. Dit voor zijn jarenlange, onvermoeibare, altijddurende enthousiaste inzet met trommel en bekkens of drumstel.

Na zijn Zilveren Moestop werd zijn inzet zeker niet minder, integendeel. In 1995 en 2003 heeft hij daar een Orde van Verdienste voor gekregen.

Gerry was een goedlachse muzikant met een Moesgroen carnavalshart.

Ik wil zijn vrouw Riet, Joost, Paula en kinderen, familie en vrienden veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Gerry van Gaal overleden

Gerry van Gaal overleden