KBO- bal 2023 Peter Jan van der Ven Ere Moeszak 2023

Geslaagd KBO-bal 2023

KBO-bal 2023 was weer een geslaagde editie. Na een paar jaar geen KBO-bal door Corona wast het zaterdag 11 februari j.l. weer zover in de Phoenix te Schaijk.
Een warm welkom met koffie en thee voor de vele KBO leden en de dansgarde serveerde er een lekkere snee krentenbrood bij. Met de mooie muziek van Toeter Mar Henne kwam de Jeugdcarnaval binnen met prinses, raad van elf, dansgarde en natuurlijk de hele entourage van begeleiders. De jeugdraad presenteerde zichzelf met allerlei kleine acts. Vooral de Schaijkse Danny de Munk zong de sterren van de hemel en kreeg een geweldig applaus. De polonaise werd ingezet en ieder die nog goed ter been was, sloot aan.

EreMoeszak
Harry Jans nam in de pauze de muziek over zodat er ook volop ge danst kon worden. Stichting Moesland met prins Djarek en prinses Senne werden na de pauze binnen getoeterd door de hofkapel en we zongen met z’n allen me met “En ons moeder zei nog …”. Het hoogtepunt was natuurlijk de uitreiking van de steek voor de Eremoeszak van de KBO: door het verhaal van de prins was al snel duidelijk dat dit jaar de steek aan Peter-Jan van der Ven uitgereikt zou worden. Want het is zeldzaam om Peter zonder camera in zijn hand te zien. Al jaren legt hij alles wat er in Schaijk gebeurt vast op beeld. Dat doet hij voor Dtv, MoesNOS en voor zijn eigen WebTV Schaijk. Peter is tijdens het carnaval natuurlijk aanwezig bij alle evenementen van Stichting Carnaval De Moeslanden en werd daar voor onderscheiden als Eremoeszak.