Sleuteldragersborrel 2023

Sleuteldragersborrel 2023

Sleuteldragersborrel 2023: Talloze prinsen Carnaval zochten elkaar dinsdagavond op in het provinciehuis in Den Bosch voor een feestelijk onderonsje. Ze kwamen op uitnodiging van Commissaris van de Koning Ina Adema naar de Sleuteldragersborrel, als opwarmertje voor het echte carnavalsfeest.

Sleuteldragersborrel 2023 ook met Prins Djarek I

Het was de twaalfde keer dat de Sleuteldragersborrel werd gehouden. Met een Schrobbelèr werd geproost op het feest der feesten. Ina Adema is uitgeroepen tot beschermvrouwe van de Brabantse carnavalsfederatie, en daarmee van het hele carnaval in Brabant.

“Ik vind het geweldig dat ik zoveel Brabantse prinsen mag ontvangen, zij vormen straks het gezag in onze provincie”, zei Adema. “Het is mooi om te zien dat carnaval zo ontzettend leeft hier.”

Drankjes betalen
Prins Arie d’n Irste van Kielegat (Breda) was ook van de partij. “Het kost veel leut om prins te zijn, en ook best wat geld”, zei hij. “Je gaat overal mee naartoe en dan is het vooral de drankjes betalen.” Hij legt zo’n 250 bezoekjes af, dir carnavalsseizoen. “Ik heb geen vrije avond meer, hoor.”

Dat beaamt ook de carnavalsprins van Schorsbos (Schijndel): “Ik ben sinds de elfde van de elfde bijna ieder weekend weg, maar het is wel heel leuk.” De kosten, daar praat hij liever niet over. “Ik heb de rekening nog niet durven op te maken, en ik denk ook niet dat ik dat ga doen”, zegt hij lachend.

Prins Djarek staat vooraan op de foto. Of hij confefti heeft meegenomen is niet bekend, maar Djarek kennende zal dat zeker wel het geval zijn geweest.

Bron: Omroep Brabant
Foto: Noël van Hooft