carnaval in mei

Jeugdcarnaval Schaijk klaar voor carnaval in mei

Het is natuurlijk een beetje raar: carnaval in mei. Toch gebeurt dat in Schaijk dit jaar. Jeugdcarnaval Schaijk is er helemaal klaar voor. De kinderen uit het werelddorp trouwens ook, want er wordt volop gebouwd voor de Jeugdoptocht. Meer dan 350 kinderen staan te trappelen om, misschien wel met de korte broek aan, de optocht te lopen. Het programma op een rijtje.

Carnaval in mei: Moederdageditie Jeugdpronkzitting
In het weekend van 7 mei vinden de Pronkzittingen in het Moesland plaats. En dan mag de Jeugdpronkzitting natuurlijk niet ontbreken. Deze vindt plaats op zondag 8 mei, op moederdag. Daarom mogen alle mama’s en oma’s gratis naar binnen en ze worden uiteraard ook in het zonnetje gezet. Locatie is de tent voor De Phoenix en de start is om 13.30 uur.

13 mei Carnavalsbal
Het Jeugdcarnaval opent traditiegetrouw met een carnavalsbal (ook met carnaval in mei) in de Piramide. Al jaren wordt dit georganiseerd in samenwerking met de scouting. Kleine wijziging ten opzichte van vorige jaren: ook de allerkleinsten zijn welkom. Het bal begint van 17.45 tot 18.15 uur met carnaval voor alle kids uit de groepen 1, 2 en 3 van de basisschool onder begeleiding van 1 of 2 ouders. De groepen daarna mogen gezellig zonder hun ouders komen carnavallen: van 18.30 tot 19.30 uur: groepen 4, 5 en 6 van de basisschool en van 19.45 tot 21 uur: groep 7 tot en met 15 jaar.

Een volle dag op 15 mei
Op zondag 15 mei staan meer dan 350 kinderen uit Schaijk aan de start van de Jeugdoptocht. Zij laten hun prachtige, zelfgemaakte creaties heel graag aan het publiek zien. De Jeugdoptocht start om 13.30 uur. Vervolgens vindt de prijsuitreiking plaats in de grote zaal van De Phoenix om 16 uur. Na de prijsuitreiking wordt carnaval 2022 afgesloten met een heuse herrietocht en de verbranding van Boerke Moes.

Houd de Facebookpagina en Instagram goed in de gaten voor alle laatste informatie over tijden en locaties. Ook op de website kun je terecht voor carnaval in mei: www.jeugdcarnavalschaijk.nl.

Bron: Arenalokaal.nl