Moeslands jeugdpronkzitting was fantastisch

Moeslands jeugdpronkzitting was fantastisch

In een bomvolle Phoenix vond afgelopen zondag de jeugdpronkzitting plaats. Een mooi gevarieerd programma met moppentappers, sketches, playbacken en dans. Na de opening van presentator Stefan van Ras begonnen de Huppelpupkes de middag met hun gardedans. Een mooie dans en knap gedaan met zoveel nieuwe Huppelpupkes. Daarna kwamen de stuitervriendinnekes (Esri, Guusje, Yfke-Lott en Hanne) het podium op en zij hadden een leuke dans ingestudeerd. De showdans werd gedaan door onze Prinselijke dansgarde. LM Dance, ieder jaar present bij de Jeugdpronkzitting, had een mooie mix dance met hiphop en breakdance gevolgd door een mooie zomerse Turkse dans.

Snollebollekes
Pim van der Hop ging als Snollebolleke op het podium en dat was erg leuk. Prim bracht de stemming er goed in. De hele zaal ging van links naar rechts. Hij kreeg de zaal veel beter mee dan de presentator. Daarna was het de beurt aan dansgroep Rowie mixdans 3 met een mooi mixdance, een geweldige dans. Dit beloofd wat later in het jaar tijdens hun dansvoorstelling. Na het dansgeweld kwamen 2 moesmaaiers (prins Tibo en Boaz) op het podium met Moesland nieuws die in woord en daad werden uitgebeeld. Een hele leuke act, erg goed gevonden.

Battle tussen jeugdbestuur en Raad van 11
Na de pauze trapte onze raad van 11 af met een sportbattle tegen het jeugdbestuur. Er werd gebatteld in boksen, freestyle voetbal, korfbal, tennis en hardlopen. Mede dankzij de streken van de nar en een niet oplettende scheidrechter was er winst voor de raad ven 11 en droop het bestuur onder hoongelach van het publiek af. Het jubileum van Toeter Mar Henne, 22 jarig bestaan, moest uiteraard ook gevierd worden. Een leuke muzikale act over het ontstaan van Toeter Mar Henne. Joanne Schermer kreeg uit handen van Prins Tibo en Prinses Fleur een prinselijke onderscheiding vanwege het feit dat Joanne 11 jaar lid is van Toeter mar Henne. De ‘Black Tigers’ van LM Dance dansten er goed op los. De Girl sporters (Shanomie, Geeke, Saar en Noa) kwamen het podium op met een super mooie dans. Ze dansten erg goed en gelijk. Toppers zijn het, dat zit wel goed voor de toekomst. De groep Mixdans 4 van dansgroep Rowie maakten er een echte show van, je kom zien dat er veel geoefend was door de kinderen. Ook de LAMA’s (Lars en Max) deden Schaijk aan. Op het podium hadden ze de lachers aan hun zijde met leuke moppen.

Ronnie Flex
Roos en Lima dansten samen super mooi op een liedje van Ronnie Flex. Je kan zien dat ze vaker hebben gedanst want alles was tot in de puntjes verzorgd. Monky Ted (Manders) deed het erg goed met vele apenmopjes en apenstreken. De presentator werd goed beet genomen. Een heel leuk optreden. Ook dit jaar verzorgde ‘mi de paplepel’ weer een heel mooi optreden. (Guusje, Evi, Carlijn, Linde, Mirte, Lana, Veerle, Senne en Malou) zijn ondanks hun jonge leeftijd al ervaren podiumdieren. Het laatste optreden van de middag was de showdans van de Huppelpupkes. Een mooie dans! Dat gaat goed komen tijdens de danswedstrijden.

Na afloop kwamen alle artiesten nogmaals op het podium en namen voor de laatste keer een groot applaus in ontvangst. Jeugdcarnaval Schaijk kijkt terug op een zeer geslaagde middag en zo blijkt dat er in het Moesland volop talent zit.