Prinselijke Onderscheiding Maikel van de Schans - 2022

Moeslandse onderscheidingen deel 1

Moeslandse onderscheidingen zijn er in vele soorten en maten. Deze worden in een carnavalsseizoen, wat loopt van het 11-11-bal tot aan carnavalsdinsdag, uitgereikt. Nu kun je er met de carnaval wat gemist hebben. Ik zal de trotse ontvangers van deze versierselen hier op een rijtje zetten.

Orde van Verdienste: Chantal Roelofs, meer dan 11 jaar bij Jeugdcarnaval Schaijk, commissie Zomercarnaval, Moesfest, Beleef Schaijk en in het bestuur van 66 Jaar Moesland.

Orde van het Moesland: Nico Geurts, voor zijn inzet bij DAW en met name voor de voetbalwedstrijd van het G-team tegen de Prins en zijn gevolg om de Moescup

Orde van het Moesland: Koenken op zondag, 11 jaar koeken. Een traditie die ondertussen niet keer weg te denken is uit ons Moesland en waar mensen uit alle windstreken op af komen.

Orde van het Moesland: Mariek Geurts van Kessel, voor haar inzet voor de commissie Ziekenbezoek, braderie en Beleef Schaijk

Prinselijke onderscheiding: Maikel van de Schans, voor het bouwen van de nieuwe sites van Stichting Carnaval de Moeslanden en Jeugdcarnaval Schaijk.

Prinselijke onderscheiding: Toni Visschers, voor zijn rol als Moesvlogger, zijn inbreng voor de Aftermovie en de commissie PR.

Prinselijke onderscheiding: Stijn van Lith, “Om 11 jaar als natte snavel met zondag iedereen te bevochtigen met je snavel, dan bende kei gek en verdien je deze onderscheiding”, aldus Prins Twan I.

Prinselijke onderscheiding: Moniek Reuzenaar, voor haar grote inbreng, inzet en enthousiasme  bij Carnaval Loverz

22 Jaar Lid Stichting Carnaval de Moeslanden: Egbert Manders is 22 jaar lid van Stichting Carnaval de Moeslanden en werd daarvoor onderscheiden.

22 Jaar lid van de Hofkapel: William Fransen is 22 jaar lid van de Hofkapel en werd daarvoor onderscheiden.

Prinseigen onderscheiding: Een onderscheiding waarvan de prins alleen mag bepalen naar wie die gaat. Dit keer zijn Maarten van der Linden en Michel van Druten de ontvangers van deze unieke onderscheiding.

Allen van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheidingen. Ik heb van iedereen een foto, behalve van het Koenken. Mocht iemand die hebben dan mag je die mailen naar info@deoptocht.nl.

Er is mij verteld door Grootvorst Alex dat tijdens het carnaval in mei nog meer onderscheidingen worden uitgereikt.

Prins Eigen onderscheiding Maarten van der Linden - 2022 Prinselijke onderscheiding Stijn van Lith - 2022 Orde van het Moesland - Mariek Geurts van Kessel 2022 Prinselijke Onderscheiding Toni Visschers - 2022 Prinselijke Onderscheiding Moniek Reuzenaar - 2022 Orde van het Moesland Nico Geurts - 2022 Prins Eigen Onderscheiding Michel van Druten - 2022 22 Jaar lid van Stichting Carnaval de Moeslanden Egbert Manders - 2022 22 Jaar Lid van de Hofkapel William Fransen - 2022 Orde van verdienste Chantal Roelofs - 2022