De Alaafstedentocht gaat van Start

De Alaafstedentocht gaat van Start

Een carnaval zonder een nummerke van René van Rooij? Dat kan natuurlijk niet. Ditmaal niet met zijn maat de pudding (Hans van Erp) maar met tonproater Rob van Elst.

De 2 ijsmeesters hebben hun zegen gegeven en ze hebben alles dik genoeg bevonden.

Gemotiveerd door een aanstaande elfstedentocht en diep ongelukkig door het ontbreken van de carnaval hadden ze er flink de P. in zeg maar gerust Drs. P. Met een bonkend rood geel groen hart doken ze de studio in om de carnavalistisch Tocht der tochten op muzikale wijze te volbrengen. Omdat meezingers dit jaar uit den boze zijn is gekozen voor een luisterrijke ballade waarin de Alaafstedentocht van een fanatieke raad van Elf op heroische wijze beschreven wordt.

Binnen twee dagen van idee tot uitvoering zodat nog ruim voor de Carnaval dit nummer de ether in kan.

Dit vasteloavunds epos werd door René van Rooij en Rob van Elst met ondersteuning van Spuit 11 op Emmy en pulitzerprijs waardige manier toevertrouwd aan het vinyl. Het muzikale kindje is geboren en we kunnen u vertellen : het was een flinke bevalling. Maar een ding is zeker u zult gekluisterd zitten aan uw stoel. En dat is makkelijk als u toch nergens heen mag.
Geen meezing refrein, geen catchy tune maar een bingewaardige stortvloed aan avontuurlijke belevenissen met een carnavalistische en opbeurende toon.

Ga er eens lekker voor zitten, sluit uw ogen, luister aandachtig en ga mee op Alaafsteden tocht en vergeet vooral niet om niet mee te zingen.

Na afloop zult u het met ons eens zijn: “ Wat missen we toch de carnaval”.
Twee ijsmeesters die dol op ijs zijn maar dan wel in crushed in hun glas of met vanille aan een stokje.