Prefesser René van Rooij

Prefesser René van Rooij

Zoals iedereen wel weet is René van Rooij een groot voorstander van Nederlandstalige muziek en met name muziek in het dialect.
Al jaren speelt hij als toetsenist/accordionist bij WC Experience en ook hier in het Moesland is hij vooral bekend van het duo Pap & Pudding.

55 Jaar Oss Carnaval
Ter ere van de verjaardag van SCVO (urste deisndag van oktober) wordt jaarlijks tijdens deze avond de aftrap gegeven voor een nieuw carnavalsseizoen. Dit jaar het bijzondere en extra feestelijke 55e carnavalsseizoen!

Verder stond deze avond in het teken van de Ossekoppen Akademie. De Ossekoppen akademie heeft als doel het benadrukken van carnaval als onderdeel van de Osse volkscultuur door het bevorderen van onderzoek aan bij voorkeur Osse carnavals gerelateerde onderwerpen en dit vastleggen en promoten onder de huidige en toekomstige Osse carnavalsvierders. De Ossekoppen Akademie bestaat uit het College van Prefessers momenteel samengesteld uit zeven prefessers die hun pruufschrift op dun Urste deinsdag van oktober succesvol via een orasie hebben verdedigd.

Prefesser René van Rooij
Preferandus René van Rooij heeft zijn pruufschrift getiteld ‘Carnavalsmeziekskes dûr de joare heen’ met veel succes weten te presenteren en verdedigen. Hij is na het pareren van enkele kritische vragen en met zelfs een stukje Nederlands te spreken opgenomen in de orde van Prefessers. René van harte gefeliciteerd namens het Olling Moesland!

Foto: www.scvo.nl