Wulpse Hertjes winnaar optocht Moesland

Wulpse Hertjes winnaar optocht Moesland

Voor de tweede keer in de geschiedenis van het Moesland is de optocht niet op maandag gelopen. De eerste keer, in 1990, werd de optocht een week uitgesteld en op zondag gelopen. Nu werd de optocht uitgesteld naar dinsdag met de carnaval. Stichting Carnaval de Moeslanden heeft een moeilijke, maar moedige beslissing genomen door de optocht uit te stellen. Het weer op Moesmoandag was zeer slecht en erg gevaarlijk.

Regen
Regen, regen en nog eens regen. Met bakken kwam het uit de hemel vallen, maar ondanks het slechte weer was het toch nog behoorlijk druk. En dat vind ik dan weer erg mooi om te zien.

Steuken
Via sociale media is er wat afgesteukt, maar uiteindelijk waren De Wulpse Hertjes de terechte winnaars bij de wagens. Schon Gekwakt was weer tweede en de winnaars van de afgelopen drie jaar, Maf Mar Moi, werden ditmaal derde. De Lasniebokaal voor de mooiste beweging was voor de Wulpse Hertjes.

Grote Loopgroepen
Bij de grote loopgroepen waren de Schuimkragen de winnaars gevolgd door Zo Gut Ut en Moi Gekloi. In totaal 22 kleine loopgroepen waarbij er maar één kan winnen en dat was Geer d’r Be. Ut Wier Tijd werd tweede en MnM ging er met de derde plaats van door. Gijs van der Linden werd eerste bij de individuelen, Theo Loeffen tweede en C.I. Remie werd derde.

Schaal voor de individuelen
Tijdens de prijsuitreiking werd er ook een schaal naar binnen gebracht door Stefan van Ras en de individuelen. Stefan wilde dat er, net als bij de wagens, een schaal voor de winnaar zou zijn. Dit heeft Stefan geregeld en daarvoor is hij gehuldigd door Prins Johnny dun Allerurste.