Maf Mar Moi wint zonovergoten optocht Schaijk

Maf Mar Moi wint zonovergoten optocht Schaijk

Eens in de zoveel jaren heb je het weer wat je eigenlijk altijd wil hebben met de optocht. Zonovergoten, lekker temperatuurtje en geen wind. Het was dan ook erg druk dit jaar langs de route van de optocht. Duizenden bezoekers zagen een bonte stoet van individuelen, kleine en grote loopgroepen en natuurlijk de wagens.

Maf Mar Moi
Maf Mar Moi pakte voor het derde jaar op rij de 1ste plaats bij de wagens. Gevolgd door Schon Gekwakt en Makt Me Niks. Bij de grote loopgroepen was Zo Gut Ut het beste bevonden door de jury. Op de tweede plaats volgde Moi Gekloi en de Schuimkragen werden derde.

21 Kleine loopgroepen
Erg moeilijk was het dit jaar bij de kleine loopgroepen. Van de 21 deelnemende groepen werd Duk Te Loat als winnaar aangewezen, Moes Kunne werd tweede en Ouwe Meuk werd derde. C.I. Remie was de beste bij de individuelen, gevolgd door Laurens Jans en Theo Verploegen.

De originaliteitsprijs ging naar De Mende Nie, zij pakten ook de bokaal voor de mooiste beweging; de Lasniebokaal