bouwloods Schaijkse carnavalsjeugd

Nieuwe bouwloods Schaijkse carnavalsjeugd geopend

De bouwloods is twee jaar geleden op het terrein van de firma Heijmans afgebroken en naar Schaijk vervoerd. Hierna ontstond er discussie tussen de gemeente en omwonenden over de plaats van herbouw, waardoor de loods twee jaar lang opgeslagen bleef. Na het aanbod van Peter en Lisette Loeffen en de medewerking van de gemeente kon op 12 oktober eindelijk gestart worden met de wederopbouw van de loods op de tijdelijke locatie bij loonbedrijf Loeffen aan de Waterstraat. Dankzij hulp van vele Schaijkse bedrijven en de inzet van vrijwilligers kon de opbouw binnen vijf weken gerealiseerd worden.

Aan de Waterstraat in Schaijk is zaterdag onder het toeziend oog van wethouder Chris School en de voorzitter van het jeugdcarnaval, Maarten Hendriks, de nieuwe bouwloods voor de Moeslandse carnavalsjeugd geopend.

Volgens Henk van Summeren van Stichting Carnaval de Moeslanden was er wel wat tegenslag de afgelopen weken. “Doordat de loods twee jaar lag opgeslagen, had deze wel wat geleden en tijdens de opbouw was er ook nogal wat stormschade opgelopen.” Er gaan zes nieuwe jeugdclubs met in totaal ruim honderd kinderen bouwen in de loods.
Omdat de nieuwe locatie aan de slecht verlichte Waterstraat ligt, diende Stichting Carnaval De Moeslanden, Jeugdcarnaval Schaijk en Lisette Loeffen een verzoek in bij de gemeente voor betere verlichting langs de Waterstraat om zo de jeugd veilig naar en van de bouwloods te kunnen laten fietsen. Het Landerdse college van B en W heeft dit verzoek echter al enige weken in beraad. Voor de veiligheid van de carnavalsjeugd zou het mooi zijn als zij nog voor de jeugdoptocht van 22 februari tot een besluit weet te komen…