Uitslagen optocht Schaijk 2021

Normaal gesproken zouden hier de uitslagen staan van de optocht van Schaijk, maar hier heeft het Coronavirus roet in het eten gegooid. In 2021 is er voor het eerst in de geschiedenis van het Moeslands carnaval geen optocht gelopen. De reden kun je hieronder lezen:

Beste Moeszakken, Moeszakkinnen, Ik zal maar met de deur in huis vallen: het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden heeft besloten dat zowel de Jeugdoptocht op zondag als de Grote Moeslandse optocht op Moesmaandag in 2021 NIET doorgaan.

Dit is een weloverwogen besluit genomen op basis van de huidige regelgeving, de te verwachte ontwikkelingen van de pandemie, het feit dat nagenoeg al ons omringende dorpen de optocht afgelast hebben (wat impact heeft op de toestroom van bezoekers aan de Moeslandse optochten) en overleg met de gemeente. Wij als bestuur vinden het niet verantwoord om een optocht (in welke vorm dan ook) te organiseren.

Dit is zeer spijtig, een grote teleurstelling voor de kinderen, de clubs, de toeschouwers van onze optochten en ons als stichting carnaval, maar het is ook de enige juiste realistisch beslissing.

De extra clubvergadering van 30 november komt dan ook te vervallen, omdat we eigenlijk op dat moment een besluit zouden nemen over het wel of niet doorgaan van de optocht. Het zou niet eerlijk zijn als de beslissing over de optochten al genomen is om jullie tot die datum te laten wachten. Gaan we dan helemaal niets aan carnaval doen? Jawel, we gaan doen wat mogelijk is binnen de dan geldende regels en op basis van gezond verstand. Alle activiteiten zijn anders en waar nodig meer ingetogen.

Opening carnaval seizoen zal digitaal zijn, zowel voor Jeugdcarnaval als Grote carnaval. Waarbij Jeugdcarnaval “gewoon” hun nieuwe prins en prinses zullen presenteren. De commissie pronkzitting is keihard aan het werk om een vorm van pronkzitting te presenteren. Dit zal waarschijnlijk een digitale variant worden. Ook kunnen jullie uitzien naar een, aangepaste, carnavalskrant.

Voor wat betreft de carnaval zelf kunnen we nog niet veel zeggen. We hebben goed overleg met de horeca en gemeente we kunnen in gezamenlijkheid tot zeer kort voor de carnaval nog schakelen om iets moois te organiseren. We blijven kijken wat mogelijk is.

Jullie, onze en de gezondheid van onze naasten zullen altijd voorop staan.
Laten we vooral het gevoel carnaval koesteren om in 2022 keihard terug te komen!

Jullie voorzitter,
Maarten Hendriks

Deel dit met anderen