Uitgelicht; Lochte Klocht

Lochte Klocht

Wanneer opgericht 1988
Aantal leden Ooit 33, maar nu nog zo’n 24 als je alles meetelt (dus inclusief de leden van Kak Eraf)
Clubkleuren Roze en Paars, we waren immers de kakkers (???)
Wagen of loopgroep Wagen!
Waarom Samen wagen bouwen is toch veel leuker…
Aantal wagens/deelname’s 10 wagens en 1 drankorgel
Hoogst bereikte positie 1e in 1990: Toen de Piramide verrees, kwam el Zwanzi onder de chinees. Maar zeker ook trots op het feit dat we de hoogste nieuwe binnenkomer aller tijden zijn: In ons eerste jaar pakten we meteen de derde plek: prachtig om als 18 jarige mannekes al die echte goeie clubs op bezoek te krijgen, omdat ze vanalles gehoord hadden over da nieuwe clubke.
Laagst bereikte positie 17e: Witte wa ut is, meer pot dan vis ! De enige beweging die erin zat was het meeveren van het betonijzer…
Wat vinden jullie zelf het mooiste project We hebben een keer alles op luchtdruk laten bewegen: kostte veel te veel tijd, maar was wel mooi uiteindelijk ! Wij geloven (nog steeds) in van binnenuit / onzichtbaar bewegen !
Is de jurering goed geregeld In 1989 tot 1991 wel, daarna werd het minder…
Doelstellingen Langs de kant in het zonnetje van onze kids genieten die nu met de optocht mee doen.
Meest actieve lid Willem, die bestelt de munten
Bouwadres Jaren superdeluxe kunnen bouwen bij Bouwbedrijf van Dinther, en nog als we weer ooit zouden willen.
Hoeveel kratten bier worden er genuttigd tijdens het bouwen Bovenop een stapel pallets zaten de dirigenten van de club altijd te zeggen hoe het niet moest: daar werd veel genuttigd !
Wie gaat er over de pakken Het strijkijzer
Om de hoeveel jaar nieuwe pakken Dit zijn pas onze tweede pakken, maar omdat we ze nog maar zelden aan hebben gaan ze lang mee natuurlijk
Nemen jullie veel dingen over van andere clubs Ja; Bart Bardoel, Ilse Opsteeg en Greetje Lange van Krek Zat!
Wie regelt de muziek Liefst de Boeremoeskapel! (Kan ‘Speedy’ terug in het repertoire?)
Wordt er tijdens de optocht minder gedronken i.v.m. jurering Nee, maar we letten er wel altijd op dat we de straat netjes hielden: er werd gedronken uit blik!
Hoe lang wordt er gewerkt aan het project Begin is altijd lastig, met 3 man in zo’n kouwe schuur. Maar uitiendelijk komt het altijd goed ! In die laattse week kun je veel doen.
Hoe wordt een idee uitgewerkt Simpel schetsje, weinig meten: toen stond nog 50% stil op de kar, nu beweegt nagenoeg alles. Was toen nog veul hendiger…
Hoe ontstaat een idee Als er een lampje boven m’n hoofd aan ging
Wie zijn de vormers We hadden in die tijd veel mensen met een creatieve opleiding dus niet echt 1 persoon die die kar trok.
Wie schilderen de koppen De meiden waren degene die het fijne werk deden.
Mooiste beweging ooit Van ons? Dan toch de winnaar uit 1990: El Zwanzi van ruim 6 meter breed met 2 prinsesjes op zijn hand met bovenop zijn kop nog 3 chinezen die ronddraaide. Toen kwam er wel een mooi vooraanzicht aan!
Wat is er zo mooi aan de optocht Alles: het bouwen vooraf, de schik met elkaar, het stoken, Maar het allermooiste is toch maandagmorgen van half 11 tot half 2 als de wagens bijna af zijn en de prachtige opgedirkte meiden de wagen komen bewaken, terwijl de jongens nog even snel een gehaktbal met naarbinnen werken voor ze gaan omkleden: de trots die op al die gezichten is te zien is prachtig!
Hoe laat wordt er Moesmaandag begonnen met het opbouwen We hadden in die jonge jaren de mazzal dat we bij van Dinther een loods hadden die 7 meter hoog was met een takel in de nok. Op zaterdag werd alles al opgebouwd en getest, waardoor op maandag vaak alleen maar de laatste paar onderdelen met de (eigen) hijskraan erin geprikt hoefden te worden. Ik geloof niet dat we ooit eerder dan 9 of 10 uur zijn begonnen…
Komt dan iedereen Het record is van een damesachtig ex-lid die op maandagochtend half 11 compleet in net pak en idem kapsel voor het eerst dat jaar kwam kijken: “Och wat mooi, wat is het idee?”…
Is altijd alles op tijd klaar Hoog inzetten en dan gewoon kijken wat je overhoudt aan de start, dan is dat wat je presenteert dus altijd op tijd af!
Wie mag dit jaar de eerste prijs pakken Een club die de beker die ze winnen respecteert en koestert!
Droom Nog een keer meedoen als het Jamaica Bobslee team met een gele bananen-bob-slee van een meter of 10 lang…
Eigen website Jazekers, een enorme…
Zo ja, wat is het adres www.basgriffioen.nl/lochteklocht/
Opmerkingen Jazeker, Ik hoop dat we met het nieuwe bestuur – opgebouwd uit mensen die zelf ook allemaal gebouwd hebben – de regels die ze opstellen een beetje in de context zien waar ze voor bedoeld zijn. Het bestuur is er voor de clubs en niet andersom. De regels zijn er voor de veiligheid en niet om strikt nageleefd te worden. Denk aan de vele compleet onnodige diskwalificaties: die zeggen voor mij iets over de totale over-organisatie van de laatste jaren: Het mag allemaal wel wat minder, wat simpeler, zodat iedereen (ook zij zelf) volop kan genieten en de schik weer voorop staat!
Aan wie geven jullie de pen door Nie Gering, waarvan er nog een enkele bij ons stage hebben gelopen, ver voordat ze Knap Lelluk kenden.

Deel dit met anderen