Themamuziek optocht Moesland 2022

Niet alleen creatief met gaas en papier, maar ook met de muziek. In de loop der jaren is het meer een item geworden dan vroeger; Themamuziek. Om de wagen of loopgroep nog beter uit de verf te laten komen wordt er gebruik gemaakt van themamuziek. Dit kan een instrumentaal nummer zijn, een mix of zelfs jingles.

Klore Kwats maakt vooral gebruik van op maat gemaakte jingles. De laatste jaren wordt er meer en meer gebruik van themamuziek gemaakt. Het maakt de wagen en/of loopgroep ‘af’.

Er zijn ook clubs die een eigen lied hebben gemaakt. In 1999 nam Wennig Kans in een echte muziekstudio het lied “de laatste carnaval van deze eeuw” op. Navolging was in 2008. Olling Doll bracht ook hun eigen nummer uit. 

Mis je nog een themamuziekje? Of heb je er nog liggen die je graag met en groot publiek wil delen? Of heb je zelf een nummer opgenomen? Stuur deze dan op naar: info@deoptocht.nl En da ge bedankt bent da witte 🙂

Ge Kekt Mar

Un joar gin optocht zit ons nie in de kouw klere, durrum goan we mi Klaas Vaak schônne dromen creëren Ge Kekt Mar Schaijk - 2022

Goei Geknoei

Is dit Goei Geknoei z’n laatste strijd of raken we als Vikingen onze trofee kwijt Goei Geknoei Schaijk - 2022

CBC Schôn Gekwakt/Vur Mekoar

Carnaval hoe MOES da ook alweer?! CBC Schôn Gekwakt/Vur Mekoar Schaijk - 2022

Deel dit met anderen