Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Hart voor ONS Moesland

Gin carnaval di joar. Mijn gruun hart bloeide mar toen ik uit men hieperventilatsie kwaam, kwam ôk ut besef.
Tuurluk kan ut nie dur goan en dà vein ik zo moi dà we dan nie bè de pakken neer goan zitte.
Nie kijke wà nie kan mar kijke wà wel kan. Elke dag un moi ouw filmke van de pronkzitting en op zôtterdag de 13e un online carnaval.

Wà ik hiejel moi vein is dà ik in mijn kollum van september ut woord CORONAVAL noemde en nou kumt er un online evenement mi de noam CORONAVAL.

En dan iets wà ik nie hà verwaacht. Un hiel moi carnavalskrant. Bekant 100 pagina’s dik. Geweldig zoewe hen we nog mier un carnavalgevuul. En bladerend dur de krant goan men herinneringen terug noar vurrig joar. Wa’n geluk han we toen. Mi zu’n alle carnavalle net vur de corona uitbraak. Gelukkig ôk nog un optocht gehad. En dà kunne nie veul carnavalsdurpen en gröete steej zegge.

Di joar is ut wà minder of ik moet eigeluk zegge anders, mar dan kunne we ut volgend joar dubbel en dwars inhoale. Dan kunne we wèr lekker mauwe over de entree bè de Potter en over de veuls te dure moesmunt.

Moeslanders stay safe, paas goed op elkoar.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen