Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Loat de griep noa de carnaval komme

Loat de griep noa de carnaval komme

Moesland, donderdag, 19.23 uur

De schrik zit er goed in bè men. Net as 25% van Nederland hè ik ut ôk te pakke. DE GRIEP. Ha’k màr un griepspuit gehoald bedenk ik me nou, Al he’k dà nog noit gedoan.

Ziek zèn mi de carnaval, dà kan nie, ja dà kan wel màr dà mag nie.
Ut moiste feest van ut joar wil ik nie misse. Ik ben momenteel oan de pille.
paracetamol, asproos, neusspray, strepsels en dampo. Bè keelpijn moette veul drinke dus dà zit wel goed. Un löepneus, tja nie hendig mi un tes vol munte en zakdoekskus. Màr die koppijn wil nie zakke en ut tempratuurtje schommelt. De enne kier lupt ut zweet dur de bilnaat en de andere kier lèkt ut wel of dà ik in un bouwschuur stoa.

Ik ben duk ziek gewist noa de carnaval, al dan nie dur d’n alcohol, zonder jas noar buite of oangestooke dur aander carnavalvierders. Op één of aander manier reken ik er elk joar al op. Màr nie vur de carnaval. De inverstering van de gehoalde munte is nie erg want volgend joar zulle ze wel wèr duurder zen.

He’k un paspartoe gehoald en nou kan ik misschien nie goan. Zou ik dan men geld terug krijge? En un schon pekske gekocht en nou hangt ut in de kast. Hopen dà ut volgend joar nog paast.
Planne gemàkt woar we goan stappe. De Raaf, de Moeshütte en eindige erregus vur eier mi mik worstenbroodjes. Ik höep dà ut net zo snel wèr goat as dà ut kwaam.

Mocht ut toch un bietje goan dan ben ik zeker van de partij. Ik paas me dan wel oan qua carnavalsoutfit.
Hoal bè Tobias unne witte overal, zal un mondkapke opzette en in de haand un fleske Corona. Dan is màr de vroag of ik oe oansteek mi mun Corona vierus.

Hopeluk tot mi die daag

houdoe wàr

Smoesproat

Deel dit met anderen