Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Moet ik me zurge maake over ut Moeslands carnaval?

Moet ik me zurge maake over ut Moeslands carnaval?

Moet ik me zurge maake over ut Moeslands carnaval, of schiet ik bè veraanderinge meteen in de stress. Ik wit ut nie mèr? De prijsverhoging van de Moesmunt en entree vur de tent, doar is al genoeg over geprôt. Da’s nou eenmaol… dus kloar. Màr Ik maake me zurge over aandere dinge.

Afschaffe startgeld en in de wandelgange hur ik dà ge kunt zegge houw oe medaille màr ik hoef hum nie. Zöe kan de stichting geld bespoare. Doar zit tuurluk wà in màr ik schrok er wel van. Goa ut dan zo slecht of zè ut vur de kriesis. Ut bestuur zal di zeker nie vur nix doen en zeker nie over 1 nacht ijs goan.

Tuurluk zèn er ok veul moi dinge woar de stichting inkomste uithoald. Beleef Schaijk, de pronkzittingen en de Moeskwekers mar ôk neij dinge zöe as de tonproatoavond en de tijdelijke carnavalswinkel Schôn Pekske.

Ôk de carnavalskrant (as ge dizze nog nie in de bus het gehad, ge kunt um bè de Spijker hoale) levert de nodige euries op. Dus iedereen draagt un steentje bè um ut Moeslands carnaval in stand te houwe.

Gelukkig en goed um tezien dà we un lichte stijging hen bè deelname van d’n optocht. Ik zag in men dröeme al dà de buitedurpse wèr toegeloate wierde.

Dus zurge moake neeje, er zèn wel ergere ding.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen