Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Moeslandse Pronkzittinge zitte d’r wèr ôn te komme

Ôk di joor kijk ik wèr uit nor de Moeslandse pronkzittinge. Un gezellig oovendje uit mi artieste van eigen bôjjum. Al joore op un rij ben ik van de partij en ik vein ut unne schônne oovend. Unnen oovend vol muziek, dans, buuts en leuke acts en dè allemôl dur amateurs.

Vurrig joor waar ut helemôl schôn in De Phoenix. Die waar praachtig umgetooverd tot un heus thejater. De sfeer en ônkleding waare gewoan schitterend, mi de schônne acts zoewès die van Erik Potjes, Has vd Ven en Peter Loeffen ès muzikante, Jan Spierings ès Jomanda, de dansact van de Jemie’s (van prins Jeroen), het stukske uit de bajes van Frank de Vent, Stefan van Ras en Francis van Tilburg, d’n buut van Harry Huvenaars en de zang en act van Gert van Boxtel. Super waar die act van de turners Andre Boot, John Spierings en Friso Peeters. Ôk ut winnend lied van ut liedjesfestival kwaam vurbè en natuurlijk de Bende van 4, oftewel Ut Moes: Twan, Maarten, Roel en Jan. De dansen tot slot van de Huppelpupkes, de Dansgarde en van de dansgroep van Karin Aarts tenslotte waare sterk.

Ik kijk er nor uit mar goa urst op deinsdag 5 januari (19.00 uur bè De Phoenix) un kàrtje koewepe. De pronkzittinge zijn op zôtterdag 16, vrijdag 22 en zôtterdag 23 januari 2010. Die beginne um 20.00 uur.

Houdoe war!
Smoesproat.

Deel dit met anderen