Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesproat: Zomerstop pffff

Zomerstop pfffff

Ben ik un zommermins of toch un wintermins. Tja dà wi’k nie. Ik goa noit op wintersport en schotsse; neej dank je. Mi un buukske in de zon zitte of goan zwemme neej bedankt. Ik ben eigeluk gin zommer of winter menneke, ik ben un carnavals menneke. Van de herfstvakantie tot 3 weeke noa de carnaval da’s unne moie tijd.

Allennig is ut uitzitte en waachte op ut 11-11 bal mi di joar un neije prinsepaar.

Vruuger han we nog ut zomercarnaval màr ôk dà is er al nie mer.

Gelukkig is er binnekort nog un carnavals gebeuren.

Toeterfestijn op zondag 26 mei. Di ter gelegenheid van ut 22 jarig bestoan van jeugdhofkapel Toeter mar Henne. Op dizze middag speult de Hofkapel en Toeter mar Henne zelf begreep ik.

Verder laas ik op de site dà er unne neije evenement kumt, mar wà dà is houwe ze nog geheim. Ik ben beneijd en wacht in spanning af. D’r zit ôk nix anders op. Misschien breng ik wel un bezoekje oan ut carnavalsmuseum in den Bosch. Ik ben er nog noit gewist.

Um ut gemis van de braderie op te vangen goa ik màr noar ut Herps Mertje. He’k toch nog un braderie gehad di joar.

Houdoe war,

Smoesproat

Deel dit met anderen