Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesproat: Goa ik de geur van broadworst en stroopwafels misse

Goa ik de geur van broadworst en stroopwafels misse

Van ut weekend is ut eindeluk zöeweit. Un neij evenement woar iedereen al moanden over proat. In ploats van de Moeslands braderie hebbe we nou BELEEF SCHOIK.

Er valt zat te beleeve as ik dà zoe hur en lees. Un gröet evenement geregeld dur un kwak minsen en hulp van veul Moeslanders. Ge kunt wandele of hardlöepe dur Schoik en ge komt bè, langs of dur mooie plekjes, pandjes en winkels. Ge kunt gamen, taarten bakke of de reuzenrad in. Ok is er un hele kidsplein. Ik begreep dà ut gamen, taart bakken en de reünie nie sturm lûpt màr wa nog nie is kan nog komme. Verder is er volop muziek en een foodtruuk plein. Dus vur iedereen is er wà te beleeve.

Jammer is wel dà hiel veul minse nie de spiegeltent in kunne umdà ze gin kartje hebbe. Un inlöep spiegeltent wàr ôk moi gewist vur jong en oud. Màr wie wit in de toekomst want ik begreep dà di un joarlijks terugkerend evenement wurd. Ik ben beneijt en goa zeker sfeer pruuve buite, want ôk ik hè gin kartje.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen