Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Wa moet ik toch oan?

Men bloed kleurt gruun en men gruune hart klopt sneller en sneller. Tis hoast carnaval. Ut feest van ut joar vur ons. En dà ze dà bove in ut land nie snappe: boeie!

Trouw stoat bè ons thuis internet radio oan van deoptocht.nl mi neij en ouw carnavalsmuziek. Un moi iets van René Derks um nog mier in de stemming te komme.

Allenig hè ik elk joar un probleem. Wà moet ik toch oan, elk joar un stressgeval (gelukkig mar 1x per joar) Nou snap ik al die vrollie die wel 4x per dag vur de spiegel stoan en ut nog nie weete hoe ze noar buite moette goan.

Köep ik iets neijs, maak ik iets neijs of trek ik wà oan wà er in de doos ligt. Ik löep noar zolder en trek de doos achter ut schot vandoan. CARNAVAL stoat er mi dikke letters op de doos geschrive. Klere, pruike en aander meuk kom ik teege. M’n gedachte dwaale af noar carnaval vruuger en wor nog hyperder.

Volgende week is ut al zöeweit. As fanatieke wagebouwer was di de dag “piekebal”. Bier vur nou umgerekend € 0,437, Ja ge leest ut goed. Vrijdag allemoal spijbele op school en zurge dà de wage af kwaam. Mar da was vruuger. Nou is alles anders, of ut bètter is da loat ik in ut midde. Piekebal allemoal in smèrrège klere oan en de rest van de carnaval in oew eige clubpakske, mar dà is nie mer.

11 Minute weijer wit ik ut nog steeds nie. Elk joar mi carnaval he’k de moiste ideeje mar ik ben ze ok noa de carnaval wier kwijt. Dan zie ik zoveul leuke krejaties vurbè komme en denk ik hoe komme ze erop. Ik hè ut internet al durgelöepe, ben in de winkel gewist mar kweet nix. Iets van luizemoeder, iets van de Mol (wie is). Ik hè altijd al eens zwarte Piet wille zijn. Dan toch mar munne ouwe stofjas en mun gestriepte shirtje uit de doos zuuke. Toen ha’k ut! Noa veul piekkere, zuuke en denke weet ik nou hoe ik moes goan. Twas unne helle bevalling gewist mar ik wist ut. Nog 1 week heb ik um alles te regelen mar dà goat goed komme. Loat de carnaval mar beginne.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen